Την ώρα που οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αλληλοκαρφώνονται και ρίχνουν την ευθύνη για τον θάνατο του 19χρονου ο ένας στον άλλον, η εξέταση DNA που έγινε στα ευρήματα αποκαλύπτει νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, γενετικό υλικό του αδικοχαμένου νέου βρέθηκε τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα είτε προσπάθησε να το πάρει από τον 21χρονο την ώρα της επίθεσης, είτε το πήρε από το έδαφος και το πέταξε στη θέση που τελικά εντοπίστηκε.

Τα συμπεράσματα της εξέτασης DNA


Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση που όπως ανέφερε ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται “Ντίνος”, για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών.

Τα «αλληλοκαρφώματα»

Υπενθυμίζουμε ότι ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του , τον λεγόμενο «Αθηναίο», ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος («Αθηναίος») από τη μεριά του φέρεται να παραδέχθηκε ότι ««τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη». Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, -ο οποίος είχε υποδείξει χθες, Πέμπτη, τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Για την ακρίβεια είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης, και κατόπιν ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).