Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδιά του μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για την άνοιξη του 2023.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργήσει «ως ενωτικό στοιχείο μιας συμμαχίας κεντρώων πολιτικών δυνάμεων».

«Ευχαριστώ τόσους πρόθυμους πολιτικούς, που με θεωρούν υποψήφιο για μια σειρά από θέσεις, αλλά αν θελήσω να βρω δουλειά θα το κάνω μόνος μου», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριο Ντράγκι.

Τόνισε ότι για την Ιταλία είναι βασικής σημασίας να καταφέρει να διατηρήσει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να μειωθεί και η σχέση δημόσιου χρέους – AΕΠ. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το έργο της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «δεν θα γίνει κανενός είδους ανασχηματισμός», αλλά αντιθέτως, «η κυβερνητική ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της, ως έχει».

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, παράλληλα, αποφασίσθηκε ότι οι δικαστικοί, που εκλέγονται βουλευτές ή αναλαμβάνουν κυβερνητικά καθήκοντα, δεν θα πρέπει συγχρόνως να συνεχίσουν να ανήκουν, με ενεργό δράση, στο δικαστικό σώμα. Η σχετική μεταρρύθμιση θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής της ενέργειας, αποφασίσθηκε να αναβληθεί η τελική τους έγκριση για την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας, ύψους μέχρι και 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της αεροπορικής εταιρίας Ita, η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της ιστορικής Alitalia.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ