Τον δρόμο προς τις φυλακές (προφυλάκιση) πήραν οι δυο πρώτοι που απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια για τη δολοφονία του Άλκη. Την Πέμπτη και μέχρι την Παρασκευή θα περάσουν το ανακριτικό γραφείο όλοι όσοι εμπλέκονται με τη δολοφονία.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των φίλων του Άλκη

Στο κείμενο της δικογραφίας που ξεπερνά τις 100 σελίδες περιλαμβάνονται ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας αλλά και οι σοκαριστικές περιγραφές των φίλων του Άλκη.

Την ώρα που οι περιγραφές των φίλων του Άλκη για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σοκάρουν, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά διακρίνονται τα σκαλιά που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Φαίνονται 2 άτομα να τρέχουν και ακόμη δύο να στέκονται πάνω από τον αιμόφυρτο Άλκη.

Οι υπόλοιποι τρέχουν προς τα αυτοκίνητα για να εξαφανιστούν. Άφησαν πίσω τους ένα 19χρονο παιδί νεκρό και άλλα δύο μέσα στα αίματα.

«Είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη»

Η κατάθεση του 20χρονου Άγγελου, φίλου του 19χρονου Άλκη που ήταν δίπλα του όταν δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα, είναι ανατριχιαστική. Το τάγμα εφόδου ήταν αποφασισμένο για σφαγή.

Αίματα παντού, κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια. Κανείς από την αδίστακτη συμμορία όμως δεν σταματούσε.

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα, με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει ‘Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω».


Ο Άγγελος προσπάθησε να σώσει τον φίλο του. Ήταν αδύνατο. Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα και δολοφονικά.

«Με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη, κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε».

Η εικόνα του 19χρονου Άλκη πεσμένου στο πεζοδρόμιο όπως την περιγράφει ο φίλος του σοκάρει.

«Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη».

Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση

Η στιγμή που ο Άλκης δέχεται τη δολοφονική επίθεση σοκάρει όπως την περιγράφουν οι φίλοι του στις καταθέσεις τους.

Η παρέα του Άλκη καθόταν στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας όταν ξαφνικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μαυροφορεμένοι, με κουκούλες, μαχαίρια ρόπαλα ακόμα και δρεπάνι, τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με τρόπο που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Περίπου μισή με μία ώρα αργότερα, είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας τρία άτομα, ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε ‘τι ομάδα είστε;’. Ταυτόχρονα, από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Από ό,τι θυμάμαι, εγώ απάντησα ότι είμαστε Άρης και την ίδια στιγμή τα άτομα αυτά άρχισαν να μας χτυπάνε». Το τάγμα εφόδου είχε πάει έτοιμο για σφαγή. Οπλισμένοι.

«Γύρω στις 00.30, όπως υπολογίζω, είδα ξαφνικά μία ομάδα δέκα με δεκαπέντε ατόμων να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Ο πρώτος κρατούσε ένα δρεπάνι. Από πίσω του είδα ότι άλλο άτομο κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου πενήντα εκατοστών».

Ένα ακόμη φίλος του Άλκη, ο Δημήτρης 19 ετών προσπαθεί να γλιτώσει αλλά δέχεται επίθεση με δρεπάνι.

«Εγώ έτρεξα από την αντίθετη πλευρά που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου ένοιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό».

Λίγο αργότερα άκουσε κάποιον από την ομάδα εφόδου να καλεί σε φυγή.

«Φτάνοντας Παπαναστασίου με Πλαστήρα, είδα ότι τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν ακόμα εκεί, κάποιοι ήταν ακόμα μέσα και φωνάζανε ‘Άντε πάμε, πάμε’».

Ο 20χρονος δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δράστες, σε αντίθεση με τον 19χρονο ο οποίος «είδε» έναν εκ των δραστών, κατά 60% στο πρόσωπο του 23χρονου, πρώτου συλληφθέντα και ήδη προφυλακισμένου.

«Μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζει και ο σωματότυπος του».

Και οι δύο φίλοι του Άλκη ξεκαθάρισαν στις καταθέσεις τους πως δεν είχε προηγηθεί τίποτα ανάμεσα σε εκείνους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ούτε τους είχαν δώσει οποιαδήποτε αφορμή.

Οι φωτογραφίες της φρίκης

Την ίδια στιγμή στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες – ντοκουμέντο που διακρίνονται καθαρά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να χτυπούν άγρια την παρέα του Άλκη. Στη φωτογραφία απεικονίζονται δύο νεαροί να χτυπούν είτε τον Αλκη, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και δέχεται τα άνανδρα χτυπήματα των φερόμενων ως δολοφόνων του, είτε έναν από δύο φίλους του που τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Στο στιγμιότυπο, που έχει «κοπεί» από τα βίντεο, φαίνονται ξεκάθαρα δυο άτομα να επιτίθενται με μανία σε ένα νεαρό που κείτεται στο πεζοδρόμιο.Μάλιστα, είναι εμφανές ότι ο ένας άντρας κρατά στο χέρι του αιχμηρό αντικείμενο, με το οποίο φαίνεται να τραυματίζει το νεαρό που είναι πεσμένος στο έδαφος που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Εγκληματική συμμορία

Σοκ όμως προκαλούν τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν στον τόπο της άγριας δολοφονιας και αποτυπώνονται στην δικογραφία. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι άφησαν πίσω τους το φονικό δρεπάνι, στειλιάρια, μαχαίρια ενώ από την δικογραφία ξεκαθαρίζει ο ρόλος του καθενός εκ των συλληφθέντων στην δολοφονία. Ποιο ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, ποιος κρατούσε το μαχαίρι;


Αυτά είναι τα μέλη του τάγματος εφόδου που είχαν μοναδική αποστολή να σκορπίσουν τον τρόμο και τον θάνατο τη νύχτα της 1ης Φεβρουάριου στο Χαρίλαου. Όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όσα αποκαλύπτονται μέσα από την δικογραφία της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη, σοκάρουν.

Η συμμορία των τουλάχιστον 12 ατόμων ήταν έτοιμη να σκοτώσει στο όνομα του ΠΑΟΚ οποίον άτυχο φίλαθλο του Άρη έβρισκε μπροστά της. O 19χρονος Άλκης και η παρέα του είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στο τάγμα του θανάτου πληρώνοντας το πιο βαρύ τίμημα.

Βγήκαν για να σκοτώσουν

Στην απολογία του ο 23χρονος υποστηρίζει πως όταν επέστρεψε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης αποφάσισαν κατευθυνθούν στην ευρύτερη περιοχή του Χαρίλαου για να εντοπίσουν φιλάθλους του Άρη.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως είναι ο οδηγός του πρώτου αυτοκίνητου της πομπής του θανάτου ενώ οι συγκατηγορούμενοι του ανέφεραν πως ελέγχει πλήρως τις μικρές ηλικίες των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

«Όταν φτάσαμε στον σύνδεσμο (Θύρα 4) ετέρα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο. Φεύγοντας λοιπόν τα τρία αυτοκίνητα ξεκινήσαμε την αναζήτηση της ομάδας των οπαδών του Άρη. Στο ύψος του γηπέδου του Άρη στρίψαμε δεξιά μέσα από στενά και φτάσαμε στην οδό Αναξίμανδρου και από εκεί κατεβήκαμε στην οδό Πλαστήρα. Στην οδό Γαζή το αυτοκίνητο μάρκας POLO αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLΟ έδωσαν σήμα να κατέβουμε αυτό σήμαινε πως είχαν βρει τα άτομα που έψαχναν», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα της δικογραφίας έχουν καταγραφεί τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δολοφόνοι του Άλκη. Στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Γαζή το αίμα του αδικοχαμένου Άλκη και των φίλων του αποτυπώνεται στην κάμερα της Αστυνομίας ενώ στο σημείο βρίσκεται το δρεπάνι των 23 εκατοστών.

«Όταν ξεκίνησε η συμπλοκή κατέβηκαν όλοι όσοι επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο καθώς και στο δεύτερο που στάθμευσε πίσω από το δικό μου. Εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο μόνο για να δω τι συνέβαινε και ποια άτομα άτομα είχαν βρει όμως δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι άρχισε να κατηφορίζει. Ενώ ήδη όλοι οι υπόλοιποι είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής εγώ μπήκα και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα και όταν είδα τι γινόταν στη συμπλοκή τρόμαξα», δήλωσε ο 23χρονος.

Αυτός κρατούσε το δρεπάνι

Σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν πως ο 21 ετών Έλληνας ήταν ο κάτοχος του φονικού δρεπανιού.

Ο ίδιος όμως ο οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ ισχυρίζεται πως δεν χτύπησε με αυτό ποτέ τον Άλκη παρα μόνο έναν φίλο του 19χρονου που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Μετα την δολοφονική επίθεση ο σκληρός οπαδός του δικέφαλου του Βορρά σύμφωνα με τον 23χρονο οδηγό του λευκού αυτοκίνητου ήταν αναστατωμένος και ανήσυχος.

«Ο Ι.Κ. μπροστά σε όλους είπε χαρακτηριστικά: “Έκανα μαλακία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι”», δήλωσε ο 23χρονος στην απολογία του.

Δεν ήταν όμως οι μόνοι που ήταν οπλισμένοι την μοίραια νύχτα. Ένας ακόμη οπαδός του ΠΑΟΚ ήταν με μαχαίρι στην επίθεση όμως και εκείνος υποστηρίζει πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη αλλά στους δυο φίλους και μάλιστα αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.

Τα ΙΧ των δραστών επέστρεψαν σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ μετά τη δολοφονία

Μαραθώνιες ήταν σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, και τα τρία αυτοκίνητα των δραστών μετά τη δολοφονία επέστρεψαν σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Στο γήπεδο πριν τον φόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα βίντεο ντοκουμέντο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πριν τη φονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη.


Το MEGA έφερε στη δημοσιότητα νέο βίντεο, στο οποίο διακρίνονται οι πρώτοι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, εγκέφαλος της επίθεσης, να βρίσκονται σε αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους, πριν το φονικό.

Μετά το τέλος του αγώνα μετέβησαν στα γραφεία του συνδέσμου και από εκεί στο σημείο όπου σκότωσαν τον άτυχο 19χρονο.

Λήψη DNA

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

Κούγιας: Όλοι θα καταδικαστούν για όλα

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, δήλωσε στο LIVE NEWS πως σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε ανθρώπου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα τεκμηρίου αθωότητας καθώς οι δράστες ομολογούν τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές.


«Ομολογούν τη συμμετοχή στη δολοφονία του Αλκιβιάδη και στις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με τον νέο Ποινικό κώδικα, ακόμα και να έδωσε κάποιος το δρεπάνι και να μη το χρησιμοποίησε, τιμωρεείται με την ίδια ποινή, ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο δεν μπορεί να μετατρέψει τις κατηγορίες. Θα δικαστούν για τη δολοφονία του Άλκη και την απόπειρα δολοφονία του άλλου παιδιού, που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και έξι μαχαιριές. Όλοι θα καταδικαστούν για όλα, εκτός από μία κατηγορία, που μπορεί να είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη ή βαριά σκοπούμενη βλάβη», δήλωσε.

Ο κ. Κούγιας διαβεβαίωσε πως τίποτα δεν θα μείνει στην σκιά, καθώς η ανακρίτρια ζήτησε εξέταση DNA για όλους, η οποία θα «φωτίσει» ποιος αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη.

«Η κ. Πρόεδρος θα διερευνήσει και την πιο μικρή πιθανότητα και θα οδηγήσει με το υλικό που θα συγκεντρώσει είτε αυτούς τους κατηγορούμενους είτε κια άλλους κατηγορούμενους για τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος σε βάρος αυτών των παιδιών», είπε.

Ερωτήματα στον Γιώργο Σαββίδη

Την ίδια στιγμή ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος δεν απαντά στα ερωτήματα που τίθενται μετά τη δολοφονία του Αλκη. Αντιθέτως μετά τη φωτογραφία πρόκληση με το μαχαίρι που ανέβασε, σήμερα ανέβασε ένα απόσπασμα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

Ενώ δηλαδή ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και ο κ. Σαββίδης δεν βρήκε να πει μια καλή κουβέντα, σήμερα απειλεί όσους τον εμπλέκουν εμμέσως στην υπόθεση.

Στην ανάρτηση που έκανε λοιπόν ο κ. Σαββίδης, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των φωτογραφιών με το μαχαίρι που ο ίδιος καρφώνει σε ένα τραπέζι και με τα προκλητικά βίντεο έξω από το γήπεδο του Αρη, αναφέρει: «Σας βεβαιώνω όμως πως όλοι οι άνθρωποι, για κάθε λόγο ανώφελο που θα πουν, θα δώσουν λογαριασμό γι’ αυτόν την ημέρα της κρίσεως».

Δείχνει δηλαδή να… απειλεί όσους έχουν αναφερθεί στο όνομά του και στο αν ο ίδιος έχει υποκινήσει το μίσος και τη βία με τις αναρτήσεις του ή τις «επισκέψεις» του στην περιοχή του Χαριλάου.

Αλλά δεν απαντά στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Κυρίως στο αν όλοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι γνωστοί σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, έχουν σχέσεις και με την ΠΑΕ.

Κι αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Αλκη από το «τάγμα εφόδου» των χούλιγκαν. Την ίδια στιγμή η άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε ο Γιώργος Σαββίδης, γιος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, είναι πλέον μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για στενές σχέσεις των χούλιγκαν που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη, με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και οι σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσίευσε το in, με τον Γιώργο Σαββίδη να καρφώνει ένα μαχαίρι σε τραπέζι, οδηγούν σε πολλά συμπεράσματα.

Ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση δε μπορεί παρά να ζητήσει να «ξεκλειδώσουν» τα τηλέφωνα του Γιώργου Σαββίδη, ενδεχομένως κι άλλων στελεχών της ΠΑΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέονται με τους δολοφόνους του Αλκη.

Αν δηλαδή μπορούν να κατηγορηθούν για υποκίνηση μίσους και ποια είναι η σχέση με την «εγκληματική ομάδα» που έβγαινε για «κυνήγι» στα στενά της Θεσσαλονίκης ζητώντας αίμα.