Ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου Νίκου Κάτσικα, ένας διανομέας εστιατορίου, ομολόγησε το έγκλημά του στις Αιγυπτιακές αρχές μετά τον εντοπισμό του. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε γνωριστεί με το θύμα στο εστιατόριο που δούλευε και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Ανέφερε ακόμα πως ο δημοσιογράφος τον κάλεσε στο σπίτι του όπου και τον επισκέφθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι το κίνητρο της δολοφονίας είναι η ληστεία, κάτι που δεν έχει αποκλειστεί. Σύμφωνα ωστόσο με δημοσίευμα του elrai.net, εξετάζεται και το σεξουαλικό έγκλημα.

Τι αναφέρει στην ομολογία του ο δράστης

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο δράστης στην ομολογία του ισχυρίστηκε τα εξής:

Βρισκόμενος στο σπίτι του θύματος, ο Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον δράστη για τις συνθήκες διαβίωσής του με τον κατηγορούμενο να παραπονιέται για την κακή οικονομική του κατάσταση. Τότε σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δράστη, το θύμα του ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό, κάτι που ο κατηγορούμενος δέχτηκε.

Είχαν δύο φορές σεξουαλική επαφή και όπως λέει ο κατηγορούμενος το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα την πρώτη φορά ενώ την δεύτερη μάλωσαν και ο δράστης του επιτέθηκε χτυπώντας τον ενώ στη συνέχεια τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ακόμα ότι, αφού σιγουρεύτηκε για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα, άρπαξε το ποσό των 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και κάποια από τα αντικείμενα του θύματος και στη συνέχεια διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η σορός του δολοφονηθέντος Έλληνα δημοσιογράφου παραδόθηκε στην πρεσβεία της χώρας του, αφού η ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες της υπόθεσης.