Την άποψη πως ο δολοφόνος του Αλκη Καμπανού είναι ένας από τους συλληφθέντες και όχι κάποιος από τους δύο καταζητούμενους, εξέφρασε ο δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος, συνήγορος του 23χρονου Αλβανού που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση.

Παράλληλα, ανέφερε, πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει, το όπλο που έκοψε το νήμα της ζωής τον 19χρονο Αλκη είναι το δρεπάνι που έχει βρεθεί, αντίθετα τα όπλα που βρέθηκαν κοντά στο σημείο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

«Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση είναι αυτό που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος» ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος στον ΑΝΤ1 για να συμπληρώσει:

«Αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα».

Σημειώνεται πως οι οκτώ -εκ των εννιά συνολικά- συλληφθέντες για τη δολοφονία «δείχνουν» από χθες έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών, ως τον δράστη της δολοφονίας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν. Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν σε αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Η σχέση του πελάτη του

Αναφορικά με τη σχέση του πελάτη του με την φονική επίθεση στον Αλκη, ο κ. Σιμόπουλος είπε πως ο 23χρονος ήταν στην περιοχή της επίθεσης, αλλά δεν είναι ο δολοφόνος, καθώς ήταν ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων διαφυγής της ομάδας των νεαρών από το σημείο της επίθεσης που έχουν καταγραφεί και σε βίντεο.

«Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο» είπε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ακόμη πως «η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα, δεν σχετίζονται με την επίθεση» και από τις αναλύσεις στα εργαστήρια θα αποδειχθεί αν τελικά χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο του, «έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των γεγονότων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και πλέον γίνεται αντιστοίχιση με τα άλλα στοιχεία της έρευνας». Αναφορικά με τον διαχωρισμό της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης από εκείνη των ευρημάτων σε συνδέσμους οπαδών, για την οποία ήδη καταδικάστηκε ο 23χρονος, κάτι το οποίο καυτηριάζει ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι «στην Θεσσαλονίκη έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορους συνδέσμους και πήγαν στον Εισαγγελέα οι υπεύθυνοι των συνδέσμων και του ΠΑΟΚ και του Άρη. Έγιναν επιχειρήσεις και στην Αθήνα».