Όταν πεθαίνει η μητέρα σου και αναλαμβάνεις να… αναστήσεις εσύ τα τρία μικρότερα αδέλφια σου, τότε η ζωή δεν σου έχει φερθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την άλλη όταν υπάρχει ανθρώπινη θέληση, ξεπερνάς τα όρια σου. Όπως συμβαίνει με τον Βασίλη Πορφυράκη, ο οποίος παρουσιάζει το νέο του σινγκλ «Ακούω τη φωνή σου». Γεννήθηκε στη Βέροια, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είχε μητέρα φλαουτίστα και παππού τρομπετίστα καθηγητή. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μιλά για τη μεγάλη του αγάπη τη μουσική, το πέρασμά του από το x factor και τα επόμενά του σχέδια.

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική;

«Η μητέρα μου ήταν σολίστ στο φλάουτο και ο παππούς μου  ήταν ένας εξαιρετικός τρομπετίστας. Αυτό  με έκανε να αγαπώ από μικρό παιδί τη μουσική και να ζω από αυτήν και για αυτήν με όλες τις εκφάνσεις της.»

Ποια ήταν τα πρώτα σας ακούσματα και ποια είναι σήμερα;

«Τα πρώτα μου ακούσματα βρίσκονται  στην κλασική μουσική,  ήταν τα πρώτα μου ερεθίσματα και λόγω σπουδών. Λατρεύω την jazz, μεγάλωσα με reggae και η ζωή μου είναι και θα είναι το λαϊκό τραγούδι.»

Η ζωή σας, η προσωπική, δεν ήταν εύκολη. Δύσκολη θα έλεγα για έναν νέο άνθρωπο. Τι ήταν που σας έδωσε κουράγιο και συνεχίζει να σας δίνει;

«Η ζωή όλων των ανθρώπων έχει τα δικά της μονοπάτια άλλωστε δύσβατα και άλλωστε γεμάτα φως. Στο δικό μου μονοπάτι αντλούσα κουράγιο από τα αδέρφια μου, αυτή η ελπίδα που έχεις βλέποντας ανθρώπους δικούς σου να είναι δίπλα σου και να σε αγκαλιάζουν και να σε αγαπάνε. Η πίστη στο Θεό όμως, ήταν αυτό που μου έδινε την δύναμη για να προχωρήσω.»

Ποιος ο λόγος συμμετοχής σας στο x factor και τι, τελικά, σας έδωσε;

«Το X factor είναι από αυτές τις δοκιμασίες  που σε κάνουν να σκέφτεσαι αν πρέπει να τις περάσεις για να μην έχεις και απωθημένο. Να μην κατηγορείς αργότερα τον εαυτό σου σκεπτόμενος «αν το είχα κάνει….. τι θα γινόταν;»  Και να που τελικά όλο αυτό έγινε ένα καλό σχολείο. Η τριβή με το Live, η πίεση του κοινού και της κριτικής και η όλη δημιουργικότητα του show μόνο θετικά δίνει σε κάθε διαγωνιζόμενο.»

Η ανάγκη σας για τους στίχους πώς προέκυψε;

«Η πανδημία ήταν ο λόγος αυτής της αναζήτησης. Βρήκαμε χρόνο και κάποια συναισθήματα αποτυπώθηκαν στο χαρτί, η ανάγκη για έκφραση ήταν ο λόγος που δημιούργησα το πρώτο μου τραγούδι «Μόνος Εγώ».»

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας τα επόμενα χρόνια;

«Είναι ιδιαίτερη η εποχή που διανύουμε και η υγεία έχει γίνει το πρώτο μέλημα για το μέλλον. Πάραυτα το τραγούδι και η δημιουργία ολοκληρωμένου album είναι στους στόχους και τα όνειρα μου για τα επόμενα χρόνια.»

Μέχρι στιγμής τι έχετε κερδίσει από τη μουσική και το τραγούδι;

«Είναι ένας ξεχωριστός και μοναδικός μαραθώνιος η μουσική. Δίνεις μάχες, άλλοτε κερδίζεις και άλλοτε χάνεις αλλά η παιδεία και η ολοκλήρωση είναι κάτι που μένει και το θεωρώ το μέγιστο κέρδος»

Πώς προέκυψε το σινγκλ «Ακούω Τη Φωνή Σου»; Θα ακολουθήσουν κι άλλα; Δίσκο πότε να τον αναμένουμε;

«Ήθελα ένα τραγούδι να παντρεύει Θεσσαλονίκη-Αθήνα,  κάτι που να με ταξιδέψει στην πατρίδα μου και ένας έρωτας ενός ζευγαριού με 500 χιλιόμετρα απόσταση έφερε αυτόν τον στίχο και ο συνεργάτης μου, Σταύρος Χατζικιάν έπλεξε τη μουσική. Ετοιμάζουμε ήδη επόμενα τραγούδια και αν όλα πάνε καλά, θα έρθουν πολύ όμορφα κομμάτια και ο δίσκος είναι μπροστά μας.»

Ποιο τραγούδι θυμάστε ως το πρώτο που έχει χαραχτεί στη μνήμη σας και το πρώτο που ερμηνεύσατε;

«Το μιούζικαλ του Βαπτιστικού του Θεόφραστου Σακελλαρίδη είναι οι πρώτες μνήμες μου από το τραγούδι. Το « Όλη η ζωή μου» του Γιάννη Πάριου είναι το πρώτο που ερμήνευσα με την ψυχή μου.»

Βασίλης Πορφυράκης – Ακούω τη φωνή σου

Στο music video του τραγουδιού που έχει δημιουργηθεί υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Άλεξ Κωνσταντινίδη, συμμετέχουν οι Φανή Γεωργακοπούλου, Τζένη Διαγούπη και Ελένη Σαλαμπάση.