Σημείο συνάντησης της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας, το Λευκό Ορος αποτελεί μία από τις εντυπωσιακότερες οροσειρές της Ευρώπης. Μέρος τραχύ και δυσπρόσιτο, καθώς περιλαμβάνει την υψηλότερη κορυφή των Αλπεων, τη Mont Blanck των 4.807,81 μέτρων, είναι την ίδια στιγμή και το μέρος όπου συναντώνται οι VIPs και οι ισχυροί του χρήματος για να απολαύσουν τα χειμερινά σπορ ή ένα ποτήρι ακριβό ουίσκι μπροστά στο τζάκι των σαλέ τους.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», o Kοσμάς Βίδος μάς ταξιδεύει σε αυτόν τον κόσμο της απέραντης ομορφιάς αλλά και της πολυτέλειας. Ξεκινώντας από το γραφικό Σαμονί, το χωριό που φιλοξένησε τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924 και ανηφορίζοντας ψηλά, στην Aiguilles de Chamonix και στον παγετώνα Bionnassay.

Αγναντεύοντας την υπέροχη θέα στη γύρω περιοχή και δοκιμάζοντας τις τοπικές σπεσιαλιτέ στο εστιατόριο «Le 3.842» που λειτουργεί σε υψόμετρο 3.842 μέτρων. Περπατώντας, τέλος, στο Tour du Mont Blanc, ένα από τα διασημότερα μονοπάτια για πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»