Πέντε Έλληνες κι ένας Αλβανός, περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ηλικίας 20 έως 23 ετών, ενώ τουλάχιστον τρεις εξ αυτών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, άγνωστο όμως ακόμη για τι είδους αδικήματα.

Όσον αφορά τους άλλους 4 που ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην ίδια επίθεση και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία.

Πρόκειται για το άτομο που πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο ανέφεραν ότι διέφυγε στην πατρίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία εκτός από τους δέκα παραπάνω (6 συλληφθέντες και 4 ταυτοποιημένους) περιλαμβάνεται κι ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά το φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου

Όσον αφορά στον 23χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών, υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει αρχίσει να αλλάζει τη σκληρή στάση του αφού, παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, αλλά δεν παραδέχεται ότι αυτός σκότωσε τον Άλκη, ούτε ότι είχε φυσική επαφή με τους δύο φίλους του.

Το ίδιο τονίζει ο δικηγόρος του στις πρώτες δηλώσεις του. Ο 23χρονος, μέσω του δικηγόρου του αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εκείνος περίμενε τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου επισημαίνει πως ο πελάτης του, δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα και εκτίμησε πως στη φονική επίθεση πήραν μέρος 10 με 12 άτομα. Επιμένει πως ο 23χρονος δεν ήταν μέσα σε αυτά.

Πιο αναλυτικά, o δικηγόρος είπε: «Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως όλοι όσοι συλληφθούν θα ισχυριστούν το ίδιο ακριβώς. Ότι δηλαδή ήταν στο σημείο του εγκλήματος αλλά δεν πήραν μέρος στη δολοφονία του Άλκη και στους τραυματισμούς των φίλων του. Γι’ αυτό οι αναλύσεις στα βίντεο συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν νέα αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.