Στην Αλβανία κατάφερε να διαφύγει 20χρονος τον οποίο αναζήτησε η αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA πρόκειται για στενό φίλο και ομοεθνή του 23χρονου με καταγωγή από την Αλβανία που έχει ήδη συλληφθεί για το έγκλημα.  Και οι δύο είναι μέλη του συνδέσμου της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ ενώ στη φωτογραφία που αποκάλυψε το MEGA φαίνεται στο πόδι του τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA λίγες ώρες μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο 20χρονος έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα με προορισμό την πατρίδα του, την Αλβανία.

«Δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή χαρτογράφησαν τη δράση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και άνοιξαν τον κύκλο των ερευνών. Πρόκειται για άτομα που λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που ζήτησε να ερευνηθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι ομάδες κρούσης των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που είχαν ως ορμητήριο τα γραφεία του συνδέσμου της Θύρας 4 στην οδό Παλαιών Πατρών στο κέντρο της πόλης είχαν εδώ και χρόνια σπείρει τον τρόμο στην περιοχή του Χαριλάου.

Η επίθεση το 2019

Τον Μάρτιο του 2019 ο 23χρονος συλληφθείς και ο 20χρονος φίλος του μαζί με δύο ακόμη οπαδούς του ΠΑΟΚ, είχαν επιτεθεί σε δύο νεαρούς που απλώς δήλωσαν οπαδοί του Άρη. Στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την εμπλοκή του 20χρονου στην επίθεση του 2019, ωστόσο κρατά τα χαρτιά της κλειστά. Δεν ξεκαθαρίζει αν έχει διαφύγει στην Αλβανία και αν έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του.

Τουλάχιστον δέκα άτομα τα οποία αναζητά η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να ενεπλάκησαν στη δολοφονία του 19ΧΡΟΝΟΥ φιλάθλου του Άρη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα ο 23 χρονος συλληφθείς εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες και κρατά μία σκληρή στάση.

Οι αρχές θεωρούν ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει καίνε τον 23χρονο και αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή του στο δολοφονικό χτύπημα.