Τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων – για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ – καυτηρίασε ο βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως η πρόταση μομφής ήταν μία πολιτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε , «ό,τι το χειρότερο για ένα κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις».

Και μιλώντας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, τόνισε: «έτσι όπως κατέληξε η πρόταση μομφής, με την ομιλία και των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, δεν ήταν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι ήταν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν και νίκη του κυρίου Μητσοτάκη. Τι νίκη να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης, όταν ταλαιπωρήθηκαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σχετικά με το ερώτημα των ίσων αποστάσεων», προσέθεσε ο πρώην υπουργός, «δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από αυτό. Είναι σαν να ρωτάς Τι λέει ο Μητσοτάκης, τι λέει ο Τσίπρας, για να δεις τι θα κάνεις εσύ. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας» τόνισε, προσθέτοντας ότι «κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική του τοποθέτηση. Είσαι εκλεγμένος, είσαι ένα κόμμα, το οποίο το εξέλεξε ο λαός. Το πήγε στη Βουλή, όχι για να λέει με μία μεζούρα 30 πόντους από ‘δω, 30 πόντους από ‘κει και αυτό να είναι η αυτονομία».

«Αυτονομία», εξήγησε, «είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής, χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος, γιατί αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να δεις τι θα πεις εσύ, δεν είσαι πολιτικός αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

«Φοβερή σκευωρία η Novartis»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα της Novartis.

Όπως είπε, «η υπόθεση της Novartis είναι μια φοβερή σκευωρία, μία πλεκτάνη. Η ζωή, όσο περνάει ο καιρός, δείχνει. Με ποιο τρόπο; Μέσα από το μεγεθυντικό φακό της Δικαιοσύνης, την οποία εγώ επέλεξα, παραγνωρίζοντας ότι η Βουλή μού προσέφερε ασυλία με τεράστια πλειοψηφία το 2019».

Ο κ. Λοβέρδος προσέθεσε ότι «ο μεγεθυντικός φακός της Δικαιοσύνης είναι αδιάψευστος, γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ ότι επειδή τα θέματα είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά υπάρχουν ήδη δεδομένα στην υπόθεση και αυτή δεν έχει κλείσει, θα πορευτούμε μαζί με τις έμπειρες δικαστικές αρχές και θα κάνουμε πάνω σε αυτές και πολιτικές αξιολογήσεις. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δρόμο», σημείωσε.

Και κατέληξε πως «αυτή η υπόθεση δίχασε και όσοι έστησαν αυτή την πλεκτάνη, αυτή την πορεία, όσοι την στήριξαν, την ψήφισαν στη Βουλή».

«Δεν με νοιάζουν οι αμφιβολίες τους, με νοιάζει που σήκωναν τα χεράκια τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως «ή είσαι με εκείνους που υπέστησαν αυτή τη σκευωρία και πρέπει να πας μέχρι το τέλος ή όχι. Όποιος θέλει να ξεχάσει, πρέπει να ξέρει ότι ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι Λωτοφάγοι».