Προσλήψεις για τουλάχιστον 20 διαφορετικές θέσεις κάνει η Amazon στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νέας επένδυσής της, ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η χώρα μας περιλαμβάνεται στα κράτη όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής «Local Zone» εκτός των HΠΑ.

Όπως αναφέρει το moneyreview.gr, πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο εταιρικό project, το οποίο θα αναπτυχθεί σε 30 κομβικά σημεία ανά την υφήλιο (11 στην Ευρώπη), τα οποία θα αποκαλούνται από την AWS ως «Local Zones», δηλαδή «τοπικές ζώνες».

Είναι ένας τύπος υποδομών, ο οποίος τοποθετεί την υπολογιστική δύναμη, την αποθήκευση και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες πιο κοντά στους πελάτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν εφαρμογές στο περιβάλλον της AWS, που απαιτούν ταχύτητες απόκρισης μονοψήφιου αριθμού χιλιοστών του δευτερολέπτου (single-digit millisecond latencies) στους τελικούς χρήστες και στις εγκαταστάσεις τους.

Οι προσλήψεις

Στην εταιρική ιστοσελίδα της Amazon διαφημίζονται αυτή τη στιγμή 21 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με έδρα την Αθήνα.

Πρόκειται για τις ειδικότητες Solutions Architect, Senior Solutions Architect, Software Development Engineer, Senior Account Executive, Territory Manager, AWS Public Policy Intern, Enterprise Sales Account Manager, Business Intelligence Engineer, ISV Account Manager, Senior Enterprise Sales Account Manager, Senior Partner Development Manager, Senior Software Development Opportunities, Data Engineer, DevOps Engineer και Engineering Project Manager Amazon Robotics.

Ανάμεσα στις αγγελίες που προστέθηκαν την Πέμπτη είναι αυτή του Solutions Architect, στην οποία η Amazon ζητά, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον τέσσερα χρόνια προϋπηρεσία στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συμβουλευτική σε εφαρμογές, τουλάχιστον δύο χρόνια εμπειρίας στην αρχιτεκτονική υποδομών, βάσεων δεδομένων και στα δίκτυα, τουλάχιστον δύο χρόνια σχετικής εμπειρίας στις πωλήσεις τεχνολογίας και λογισμικού, εργασιακή γνώση των εργαλείων και των μεθόδων ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και άπταιστα ελληνικά και αγγλικά.

Η αγγελία δεν αναγράφει τις προσφερόμενες απολαβές, όμως σύμφωνα με το Glassdoor (το πιο έγκυρο αμερικανικό site, όπου εργαζόμενοι αξιολογούν τις επιχειρήσεις για τις οποίες δουλεύουν και δηλώνουν ανώνυμα τις απολαβές τους), η αντίστοιχη θέση της Amazon στην αμερικανική αγορά πληρώνει κατά μέσο όρο 120 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.

Αντίστοιχα, η θέση του Senior Solutions Architect αμείβεται από την Amazon στις ΗΠΑ με 170 χιλιάδες δολάρια το χρόνο κατά μέσο όρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι προσφερόμενες αμοιβές πιθανότατα θα είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς.

Όπως προκύπτει από σχετική μελέτη που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα η Marathon Venture Capital, οι ελληνικές startups προσφέρουν αρκετά ανταγωνιστικούς μισθούς για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά σημαντικά χαμηλότερους από εκείνους που προσφέρονται για παρόμοιες θέσεις σε πιο ώριμες αγορές, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.