Νέος προπονητής της εθνικής Ελλάδας θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γκουστάβο Πογέτ, καθώς η διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέληξε στον ουρουγουανό τεχνικό, ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Η ΕΠΟ κατάφερε να βρει τη «χρυσή τομή» με τον 54χρονο, ο οποίος φέρεται να εντυπωσίασε αρκετά, όχι μόνο λόγω της πείρας του, αλλά γενικότερα ο Ουρουγουανός είχε όλο το «πακέτο» για να αναλάβει το δύσκολο έργο της Εθνικής.

Ο Πογέτ έδειξε από την αρχή την πρόθεση, αλλά και τη μεγάλη διάθεση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης», κάτι που του έδωσε αυτομάτως έξτρα πόντους έναντι των «αντιπάλων» του για τη θέση.

Μάλιστα, ούτε οι οικονομικές απαιτήσεις του δεν κρίθηκαν υψηλές, καθώς ο Ουρουγουανός θα λαμβάνει περίπου τα ίδια με τον Τζον Φαν Σιπ, δηλαδή κοντά στις 600.000 ευρώ.

Ένα από τα «δυνατά» του σημεία στις διαπραγματεύσεις ήταν το… ελληνικό παρελθόν του, καθώς ο 54χρονος πέρασε σχεδόν έξι μήνες στον πάγκο της ΑΕΚ τη σεζόν 2015/16.

Ο Ουρουγουανός αναμένεται να υπογράψει την ερχόμενη Δευτέρα το συμβόλαιό του (1+1), το οποίο θα έχει και κάποια μπόνους σε περίπτωση που επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.