Ο καιρός παραμένει «αγριεμένος» με τα πλοία στα λιμάνια να είναι δεμένα εξαιτίας των δυνατών ανέμων, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι θα υπάρχει νέα επιδείνωση την ερχόμενη Τρίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της EΡΤ3 από το πρωί της Παρασκευής και στις περισσότερες δυτικές περιοχές της χώρας η μέρα θα ξεκινήσει καλά και δεν αποκλείεται να έχουμε και πιο πυκνές συννεφιές.

Εξαιτίας του βοριά στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Βοιωτία και στα ορεινά τμήματα της Αττικής θα έχουμε κάποιες πιθανές μπόρες χιονιού μικρής διάρκειας και συγκεκριμένα πάνω από τα 400 και 500 μέτρα.

Στις Κυκλάδες θα έχουμε ψιχάλες και στη βόρεια Κρήτη θα έχουμε πυκνή συννεφιά με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 και 800 μέτρα.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε λιακάδα και ο καιρός θα ανοίξει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και όποιες συννεφιές θα κατακερματιστούν ακόμη και στην Κρήτη, ενώ τις βραδινές ώρες βαθμιαία στη δυτική χώρα θα έχουμε χαμηλές νεφώσεις που θα κινηθούν προς τα ΒΑ.

Στην Αττική θα συνεχιστούν οι συννεφιές και το πρωί θα πυκνώνουν από βορρά προς νότο. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα ξεκινήσει με συννεφιές, αλλά προς το μεσημέρι και μετά τα σύννεφα θα δώσου τη θέση τους στην ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο δεν θα έχουμε φαινόμενα πέρα από κάποια σύννεφα στα Γιάννενα, στην Άρτα και το Αγρίνιο και την Κυριακή θα έχουμε συννεφιές να πυκνώνουν πρόσκαιρα, αλλά δεν θα προκαλέσουν κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο.

Τη Δευτέρα και ενώ η μέρα θα ξεκινήσει καλά από τα βόρεια θα έχουμε συννεφιές με αποτέλεσμα από το απόγευμα της Δευτέρας να έχουμε περισσότερες βροχές και στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης θα ενισχυθούν οι νοτιάδες με 6-7 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση – Θυελλώδεις άνεμοι

Όμως, την Τρίτη θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές – ημιορεινές περιοχές, ακόμη και στην Αττική, με τους βοριάδες να φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ κατά τόπους.