Το Βήμα. Ένα όνομα, μια μεγάλη ιστορία. Χιλιάδες και χιλιάδες γεγονότα έχουν καταγραφεί στις σελίδες της ιστορικής εφημερίδας τα τελευταία 100 χρόνια. Το Βήμα γιορτάζει τα 100ά γενέθλιά του αυτή την Κυριακή και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να καταγράφει με εγκυρότητα όλα τα σημαντικά γεγονότα και να ενημερώνει τους πιστούς αναγνώστες του.

Το πρώτο φύλλο του Βήματος

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο το πρώτο φύλλο από το «Ελεύθερον Βήμα» κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1922 σε μια ταραγμένη ιστορική περίοδο. Άμεσα, η εφημερίδα χρειάστηκε να καλύψει γεγονότα που μας απασχολούν ακόμα και σήμερα, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Από τότε και στη συνέχεια δεν έχασε κανένα μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα «χτυπήματα» στην εφημερίδα για τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, την άνοδο του Χίτλερ και του Μουσολίνι, την έναρξη και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τους μεγάλους πρωταγωνιστές του 20ου αιώνα, τις δολοφονίες Κένεντι και Λαμπράκη, την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την πτώση της Χούντας, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το ’81, την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987, την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ, την κρίση των Ιμίων, την πτώση των Δίδυμων Πύργων, την είσοδο στο Ευρώ, την κατάκτηση του Euro 2004, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την εξέγερση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο το 2008, το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και τα Μνημόνια, την τραγωδία στο Μάτι, τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την πανδημία του κοροναϊού…

Το Βήμα κάλυψε τα γεγονότα που άλλαξαν την Ελλάδα και τον κόσμο. Και θα συνεχίσει να το κάνει…