Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μια ματσέτα, η οποία θα εξεταστεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου.

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο του Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Σημειώνεται ότι το όπλο βρέθηκε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και πήραν το μαχαίρι. Πλέον εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο το είχε πάνω του ένας από τους δράστες την αιματηρής επίθεσης και του έπεσε ή το πέταξε ενώ έφευγε από το σημείο.

Ο δημοσιογράφος του MEGA, τους περιγράφει πώς τυχαία την είδε πεταμένη στον δρόμο. Πρόκειται για μια ματσέτα επιβίωσης, σχεδόν μισού μέτρου, με κυρτή αιχμηρή λεπίδα, από ανοξείδωτο χάλυβα και λαβή από καουτσούκ.

Οι αξιωματικοί κάνουν τα απαραίτητα προκειμένου να μην αλλοιώσουν τα στοιχεία πάνω της. Φορούν γάντια κι ύστερα «σκανάρουν» το μαχαίρι απ’ άκρη σ’ άκρη με ειδικό φωτισμό προκειμένου να αποκαλυφθούν τυχόν ίχνη αίματος που δεν είναι ορατά με «γυμνό» μάτι.

Είναι το 22ο εύρημα στον τόπο του εγκλήματος, με το ταμπελάκι των στοιχείων να τοποθετείται δίπλα στη ματσέτα για να ληφθούν οι απαραίτητες φωτογραφίες στο σημείο που βρέθηκε.

Ύστερα, με προσεκτικές κινήσεις, περισυνελέγεται και τοποθετείται πάνω σε ελεγχόμενη επιφάνεια προκειμένου να μετρηθεί το μέγεθός της και να φωτογραφηθεί ξανά.

Το μέγεθός της είναι 44 εκατοστά, εκ των οποίων τα 30,5 είναι η λεπίδα και ζυγίζει σχεδόν μισό κιλό.

Οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες, βάζουν τη ματσέτα σ’ ένα σακουλάκι στοιχείων, προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ελεγχθεί για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε χώρους που σχετίζονται με συνδέσμους του ΠΑΟΚ, για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 19χρονου.

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο άτομα

Την ίδια στιγμή, οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χονου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη Καμπάνο στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονίας οι οποίοι ενεπλάκησαν στην επίθεση με τον 23χρονο δράστη και στη συνέχεια διέφυγαν όλοι μαζί.

Παράλληλα, η εισαγγελία άσκησε βαρύ κατηγορητήριο κατά του 23χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο.

Οπως γράφει το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Όπως και ο βασικός κατηγορούμενος, έτσι και οι δράστες έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.