Η εκκωφαντική έκρηξη στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Αργυρούπολη.

Στο βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας βλέπουμε την άφιξη του δράστη και την απομάκρυνσή του από το σπίτι, μόλις πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό μέχρι τη στιγμή της έκρηξης. Φορά μάσκα για τον κορωνοϊό και σκούφο στο κεφάλι για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του.

Ο δράστης που φοράει γάντια και έχει μια τσάντα στην πλάτη του, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου και αφήνει την πλαστική σακούλα με τα γκαζάκια κάτω. Σκύβει και αφού πυροδοτεί τον εμπρηστικό μηχανισμό απομακρύνεται, με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Καμπουράκη να βρίσκεται εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι.

Μετά την έκρηξη, ο γνωστός δημοσιογράφος κάλεσε την αστυνομία και στο σημείο  αξιωματικοί της ασφάλειας και στελέχη της Πυροσβεστικής,οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ένα από τα γκαζάκια δεν είχε εκραγεί.

Μέσα στην τσάντα όπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν εκτός από γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Ο Δημήτρης Καμπουράκης ανάστατος, θυμήθηκε τις απειλές που είχε δεχτεί παλιότερα, όταν μάλιστα του είχε προταθεί η παραχώρηση αστυνομικού για την προστασία του, κάτι το οποίο είχε αρνηθεί.

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο

Την ώρα που η κάμερα ασφαλείας στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη κατέγραφε την στιγμή της επίθεσης, κοντά στο Πεδίον του Άρεως, βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πανομοιότυπο συμβάν στο σπίτι του πρόεδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες χτύπησαν απροειδοποίητα. Από την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του σπιτιού αλλά ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά.

Μάλιστα, το MEGA δίνει στη δημοσιότητα αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση.