Παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία για κορωνοπάρτι μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα ΑΧΕΠΑ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα, ενώ το αδίκημα που διερευνάται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα κάνοντας παράλληλα κι ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν 120 άτομα, σε κλειστό χώρο και χωρίς να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, διέψευσε την καταγγελία υποστηρίζοντας πως δεν έγινε κανένα τέτοιο πάρτι και ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η καταγγελία του προέδρου των εργαζόμενων

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, πάνω από 120 άτομα, κυρίως διοικητικά στελέχη, ήταν μαζεμένα σε έναν κλειστό χώρο να κόψουν την πίτα.

Ο κ. Κοροξενός κατήγγειλε στο MEGA πως η κοπής της πίτας έγινε χωρίς την παρουσία του σωματείου και της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

«Το σωματείο δεν θα κόψει πίτα, το αποφεύγει λόγω κορωνοϊού. Ο διοικητής έκανε πολύ glamour την όλη διαδικασία, είχε και catering. Το catering δεν μπορεί να μπει σε μία αίθουσα, έγινε σε διάδρομο. Όταν είσαι σε ένα χώρο που είναι τόσα πολλά άτομα και βγάζεις τη μάσκα σου για να πιεις και να μιλήσεις, το πρωτόκολλο εδώ που είναι;» αναρωτήθηκε.

Όπως τόνισε, πέρυσι η κοπή της πίτας έγινε στο γραφείο του διοικητή με 5-6 άτομα. «Κάλεσε την ελίτ του νοσοκομείου, γιατί οι νοσηλευτές είναι επικίνδυνοι να μεταφέρουν τον ιό από τις κλινικές» πρόσθεσε.

Τι λέει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ

Ο Παναγιώτης Παντελιάδης, διοικητής του ΑΧΕΠΑ, υποστήριξε πως δεν έγινε κανένα τέτοιο πάρτι και ότι η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι έγινε ευλαβική τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον, είπε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε σε αμφιθέατρο που χωρά 800 άτομα και παρευρέθηκαν μόλις 30 άτομα, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Κοροξενός δεν ήταν εκεί, καθώς βρίσκεται σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστος.