«Οι ναρκωτικές ουσίες που περιέχονται στο   επονομαζόμενο «χάπι του βιασμού» ανιχνεύονται στα ούρα από τρεις ημέρες (τα βραχείας δράσεως) έως και 15 ημέρες (τα μακράς δράσεως) μετά την αρχική χρήση. Το αλκοόλ παραμένει στα ούρα για τουλάχιστον πέντε ημέρες”

Οι αναφορές αυτές  σε διεθνείς επιστημονικές μελέτες ,  τις οποίες επικαλούνται στελέχη   της ΕΛΑΣ και τις οποίες  παρουσιάζει το in προσθέτει   νέα ερωτήματα στην καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Με στελέχη των διωκτικών αρχών να μιλούν για μια καταγγελία πού ίσως τελικά δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά. Κι αυτό σε συνδυασμό με άλλες αντιφάσεις στις καταθέσεις της 24χρονης σε σχέση με όλες τις κινήσεις της την εν λόγω βραδιά, τα τραύματα που ανέφερε ότι είχε από τον καταγγελλόμενο βιασμό της κ.λπ.

Επιπλέον στην δικογραφία της υπόθεσης έχουν ενταχθεί περισσότερες από 10 καταθέσεις που μνημονεύουν ότι εκείνη δεν οδηγήθηκε σε σουίτα όπου βιάσθηκε όπως υποστήριξε, αλλά επέστρεψε στο πάρτι όπου διασκέδαζε για αρκετή ώρα ακόμη με την παρέα ατόμου που αργότερα κατήγγειλε ότι   την «κακοποίησε».

Στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης (σ.σ. σε δείγμα ούρων) που συντάχθηκαν από πιστοποιημένο εργαστήριο της δεν ανιχνεύθηκε ούτε ναρκωτική ουσία όπως είχε υποστηρίξει η ίδια κι οι νομικοί της εκπρόσωποι αλλά ούτε και αξιοσημείωτη ποσότητα αλκοόλ η «κατάχρηση» του οποίου υποτίθεται την οδήγησε στην απόφαση να επιστρέψει στο ξενοδοχείο λόγω της αναφερόμενης ζάλης της.

Μετά την έκδοση των τοξικολογικών εξετάσεων η νομική πλευρά, οι τεχνικοί σύμβουλοι της 24χρονης κι άλλα πρόσωπα εξέφρασαν αμφιβολίες για την ορθότητα των εξετάσεων. Με διατύπωση των ισχυρισμών ότι η εξέταση ούρων δεν ήταν επαρκής κι έπρεπε να γίνει εξέταση αίματος στην 24χρονη, όπως κι ότι υπήρξε καθυστέρηση σε αυτές τις εξετάσεις.

Με στελέχη όμως των αρχών ασφαλείας όπως κι αρμόδιους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι οι ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ στα ούρα   ανιχνεύονται μετά κι από πενταπλάσιο ή εξαπλάσιο χρόνο απ ότι στο αίμα.

Συμπληρώνοντας ενδεικτικά –σύμφωνα και με τον δεύτερο πίνακα που αποκαλύπτει  το in  -το αλκοόλ παραμένει στο αίμα μόλις 12 ώρες και τα υπνωτικά χάπια 48ώρες.

Επιπλέον το δείγμα ούρων της 24χρονης ελήφθη μόλις 5-6 ώρες μετά την  ώρα που υποστηρίζει ότι   έλαβε την εν λόγω ουσία, ενώ για να «εξαϋλωθεί» στα ούρα χρειάζεται να παρέλθουν 15 ημέρες.