«Η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα, ο ένας πέθανε και οι υπόλοιποι δυο διασώθηκαν».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ένα νέο προπαγανδιστικό παραλήρημα που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς.

Ο Σοϊλού αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter:

«Βαρβαρότητα, βαναυσότητα… Η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα, οι δυο διασώθηκαν, ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του. H υπέρμαχος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΕΕ να κοιμάται. Πρέπει να λογοδοτήσει και η βάναυση Frontex».

Έδωσε και βίντεο και μαρτυρίες (!)

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανάρτησε επίσης βίντεο με έναν από τους διασωθέντες μετανάστες, που λέει ότι η ελληνική αστυνομία τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα, και παρόλο που ένας συγγενής του είπε ότι δεν ήξερε κολύμπι, οι αστυνομικοί της Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν το έλαβαν υπόψη τους και τους πέταξαν στη θάλασσα.

Ο μετανάστης, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγγενής του πνίγηκε, δήλωσε ότι έφτασε στο νησί κολυμπώντας με τον άλλον που ήταν μαζί του και ότι σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής τους περισυνέλλεξαν.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι στο Καρααντά υπήρχαν παράτυποι μετανάστες στις 11.20 σήμερα κι ότι ένα σκάφος του Λιμενικού στάλθηκε στην περιοχή για να τους διασώσει.’

Δείτε την ανάρτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ και το βίντεο με τις… μαρτυρίες: