«Υποδείξεις για το ποια πρέπει να είναι η στάση του, το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και σχολιάζοντας τις αναφορές για την στάση που κράτησε το κόμμα του στο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη.

Ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε πως «μαθήματα και υποδείξεις κομματικού πατριωτισμού και πολιτικού πολιτισμού, προφανώς και δεν μπορείτε να κάνετε, εμείς είμαστε η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, των αγώνων για την Δημοκρατία και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών. Εμείς είμαστε το μέλλον του τόπου μας».

Ο κ. Κατρίνης υποστήριξε πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πυροδοτήθηκε κλίμα πόλωσης και οξύτητας με ακραίες συμπεριφορές τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς στην αίθουσα του Κοινοβουλίου».

Απέδωσε τις «συμπεριφορές που είναι απολύτως καταδικαστέες» στο γεγονός ότι «το χρονικό αυτό σημείο δεν είναι ουδέτερο». «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας καθόλου ξαφνικά και καθόλου τυχαία δεν βρέθηκαν στην Ολομέλεια το βράδυ του Σάββατου για να κηρύξουν την έναρξη αυτού του διαγωνισμού ακροτήτων και οξύτητας που προσβάλει τον πολιτικό μας πολιτισμό και οδήγησε στα θλιβερά περιστατικά που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν, αλλά δυστυχώς στιγματίζουν τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό αυτής της χώρας» σημείωσε.

Τόνισε,πως «η κοινωνική και πολιτική δυναμική του ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει (σ.σ. σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) φόβο και ανησυχία» και προσέθεσε πως «θα πρέπει να γνωρίζουν αμφότεροι ότι αυτή η πολιτική δυναμική θα συνεχιστεί. Γιατί ο πολιτικός μας χώρος εκφράζει ολοένα και περισσότερο τα πραγματικά συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών»και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «αυτή η πολιτική δυναμική δεν ανακόπτεται από το τεχνικό κλίμα πόλωσης που δημιουργούν οι εταίροι του ξεπερασμένου πια δικομματισμού»

Ο κ. Κατρίνης είπε πως ακραίες συμπεριφορές στο Κοινοβούλιο και στη δημόσια συζήτηση έχουνε εκδηλωθεί από «ακραία στοιχεία και των δύο πλευρών που κατά τα άλλα υποτίθεται ότι θέλουν να εκφράσουν το Κέντρο» και υπογράμμισε:

«Το ΚΙΝΑΛ δεν θα παίξει αυτό το παιχνίδι. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στηνμεθόδευσή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τους πολίτες, να διευρύνουμε τα όρια της επιρροής μας όσο και ένα αυτό δεν σας αρέσει … Θα συνεχίσει να σέβεται τους θεσμούς, την Βουλή αλλά κυρίως την αξιοπιστία της πολιτικής. Το ΚΙΝΑΛ αποτελεί μια ειρηνική δύναμη αλλαγής, δύναμη ευθύνης, προοπτικής».

Επιλογή των πολιτών, ανέφερε ο κ. Κατρίνης «δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ γιατί και οι δύο βλάπτουν το κλίμα της Δημοκρατίας με την ένταση, την πόλωση και την οξύτητα που δημιουργούν και τεχνηέντως συντηρούν».