Ακόμα μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ζωντανεύει στα ελληνικά δικαστήρια.

Πρόκειται για την υπόθεση μιας κοπέλας που βρήκε το σθένος να φτάσει μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίηση που υπέστη από συγγενικό της πρόσωπο και να φτάσει μέχρι τη δικαιοσύνη.

Ο θείος της έφτασε σε σημείο να την αρπάξει από τον λαιμό και να την γρονθοκοπήσει, ενώ έφτασε και σε σημείο να την απειλήσει με καραμπίνα.

Η υπόθεση της Μ. δικάζεται την Τρίτη 9 το πρωί στην Ευελπίδων.

Δεν δικάζεται όμως μόνο ο θύτης, για παράνομη οπλοχρησία και παραδόξως όχι για τη βία που άσκησε στην Μ.

Το παράδοξο επίσης είναι πως δικάζεται και το ίδιο το θύμα και μάλιστα όχι για ένα, αλλά για επτά αδικήματα.

Συγκεκριμένα, η Μ. κατηγορείται για εξύβριση, απειλή, παραβίαση οικιακής ειρήνης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, συκοφαντική, ψευδή κατάθεση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και όλα αυτά ενώ είχα ακόμα τις μελανιές στο λαιμό μου από τα χέρια του θύτη της.

Πέραν αυτών, δικάζονται επίσης και ακόμα δύο μάρτυρες οι οποίοι ήταν μπροστά στο συμβάν και κατέθεσαν υπέρ της, κάτι για το οποίο μηνύθηκαν από τον θύτη.

Το χρονικό της φρίκης

Όπως καταγγέλλει η Μ. όλα ξεκίνησαν όταν πριν από κάποια χρόνια οι συγγενείς της έκαναν τη ζωή της κόλαση όταν μετακόμισε σε διαμέρισμα που ανήκει στην οικογένειά της αντί να πουλήσει την ιδιοκτησία της και να τους… αδειάσει τη γωνιά.

Με ανάρτησή της στο Facebook κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό που υπέστη από συγγενικό της πρόσωπο, που ζούσε στην πολυκατοικία που είχε μετακομίσει.

Η καταγγελία δυστυχώς κατέβηκε από το Facebook, έπειτα από καταγγελίες.

Την έπιασε από τον λαιμό και την γρονθοκοπούσε

Σύμφωνα με την καταγγελία της Μ. το συγγενικό της πρόσωπο της επιτέθηκε αιφνίδια πιάνοντάς την από το λαιμό. Στη συνέχεια άρχισε να την γρονθοκοπά στο πρόσωπο, προκαλώντας της μώλωπες και εκχυμώσεις.

Η αιτία είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο, που με τους δύο γιους του κατείχε όλη την πολυκατοικία, εκτός από δύο διαμερίσματα που ανήκουν στην Μ και την οικογένεια της, ζήτησε από εκείνη να του τα πωλήσουν κι αυτή αρνήθηκε.

Η Μ. κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και εξετάστηκε για τα χτυπήματα της από ιατροδικαστή, με το συγγενικό της πρόσωπο να την απειλεί λέγοντας της να αποσύρει την καταγγελία κι ότι αν δεν το κάνει, θα βλάψει εκείνη και τους γονείς της.

Η απειλή με καραμπίνα

Η κατάσταση όλο και κλιμακωνόταν με την Μ. να δέχεται συνέχεια απειλές για τη ζωή της.

Στις 4/7/2021, ο σύντροφός της Μαριλένας, πήγε να την επισκεπτεί και να διανυκτερεύσει σε εκείνη. Στάθμευσε το όχημα του στο γκαράζ που ανήκει στην Μ. γεγονός που εξαγρίωσε τον συγγενή της. Ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει από την είσοδο της πολυκατοικίας όσο η Μ κ το αγόρι της βρίσκονταν στο μπαλκόνι, λέγοντας της ότι θα “θα της τινάξει τα μυαλά στον αέρα μόλις κατέβει κάτω”, “θα την πάνε τέσσερις” κλπ, γεγονότα που έγιναν ενώπιον γειτόνων και περαστικών.

Την επόμενη ημέρα, όταν ο σύντροφός της Μ. πήγε να φύγει από το σπίτι, εξήλθε από την οικία του ο Χ., και άρχισε να τον απειλεί πως αν δεν πάρει το αμάξι του από εκεί “θα του το κάψει” ξεκινώντας να τον βρίζει χυδαία.

Ακούγοντας η Μ. τις φωνές, κατέβηκε έντρομη να δει τι συμβαίνει, ο Χ. άρχιζε να βρίζει και εκείνη και εξαγριωμένος μπήκε μέσα στο σπίτι του.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου βγήκε κρατώντας μια καραμπίνα που την έστρεψε στην Μ.

Εκείνη άρχισε να τρέχει και να φωνάζει, κλήθηκε η άμεση δράση, ενώ ο Χ κλείστηκε στο σπίτι του και δεν έβγαινε παρά τις παραινέσεις των αστυνομικών, πάρα μετά από 1.5 ώρα.

Στην πόρτα του βρέθηκε η καραμπίνα, μαζί με μια θήκη με έξι φυσίγγια. Η τραγικότητα του θέματος είναι ότι το άτομο αυτό, όχι μόνο δεν παραδέχτηκε την παραμικρή πράξη του, αλλά αντιθέτως κατηγόρησε και μήνυσε την Μαριλένα όχι απλά για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή κατάθεση, αλλά για σωρεία άλλων αδικήματων, όπως ότι του επιτέθηκε, τον απείλησε, τον έβρισε, τον βιντεοσκόπησε, προκάλεσε φθορές της οικίας του, και πήγε μάλιστα να την παραβιάσει. Το ίδιο έπραξε και για τους δύο αυτόπτες μάρτυρες που ήρθαν να καταθέσουν για το συμβάν και να υπερασπιστούν τη Μ.

Τα… αστειάκια του Προέδρου

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, η φοιτήτρια Νομικής Μαριλένα έγραψε στο Facebook της:

«Εχθές στις δικαστήριό μου, όταν η μητέρα μου ως μάρτυρας κατέθεσε ότι με απείλησαν με καραμπίνα στα τρία μέτρα, η Πρόεδρος γέλασε και είπε χαρακτηριστικά:

“Τι μου λέτε, δηλαδή αυτός που λέτε κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας τώρα; Χαχαχαχα!”

Εκείνη την ώρα η μητέρα μου πάγωσε, σταμάτησε, την κοίταξε και της είπε:

“Βρίσκετε κάτι το αστείο σε αυτό που σας είπα; Ότι απείλησαν το παιδί μου με όπλο;”

Σήμερα μάθαμε ότι ακόμα μια γυναίκα δολοφονήθηκε με καραμπίνα από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε ζαχαροπλαστείο.

Ούτε εμένα μου ακούγεται πολύ αστείο.

Μάλλον το ότι εμείς χτυπιόμαστε για την ασφάλεια μας και τις γυναικοκτονίες, κάποιοι το βρίσκουν φαιδρό. Μα φυσικά. Ούτε άνθρωπο δικό τους έχασαν ποτέ για να νιώσουν τον πόνο, ούτε ξυπνάνε ποτέ ιδρωμένες στον ύπνο τους από τον πανικό κ το άγχος όταν επανέρχονται στη μνήμη τα βιώματα τους.

Λέτε να έχω χάσει την αίσθηση του χιούμορ μου ίσως ε;»