Εξήντα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων της χώρας, με την υποστήριξη γαλλικών μονάδων της επιχείρησης Barkhane, λίγο πριν από το πραξικόπημα της 24ης Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ανατράπηκε ο πρόεδρος Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το γενικό επιτελείο του γαλλικού στρατού.

Σε τέσσερις περιπτώσεις, μεταξύ 16ης και 23ης Ιανουαρίου 2022, «διαφορετικές ομάδες τρομοκρατών εντοπίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις της χώρας και τις μονάδες της Barkhane», έγινε γνωστό από το γενικό επιτελείο.

«Συνολικά, σχεδόν εξήντα τρομοκράτες τέθηκαν εκτός μάχης», πρόσθεσε ο γαλλικός στρατός.

Είκοσι μοτοσικλέτες και αρκετά οχήματα που έφεραν οπλισμό καταστράφηκαν επίσης σε αυτές τις επιχειρήσεις, που υποστηρίχθηκαν από «αεροπορικά πλήγματα της δύναμης Barkhane και καθοδηγούνταν από μονάδες της Μπουρκίνα Φάσο», εξήγησε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων σε ανακοίνωσή του.

«Ο στόχος ήταν να εντοπιστούν οι τρομοκράτες στις περιοχές όπου καταφεύγουν», σχολίασε το γαλλικό γενικό επιτελείο, πριν προσθέσει ότι «τα αποτελέσματα είναι πολύ, πολύ καλά».

«Συνεχίζουμε τη μάχη κατά των τρομοκρατών, σε συντονισμό με τους εταίρους μας, τις ένοπλες δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο, που πραγματοποίησαν αυτές τις επιχειρήσεις με ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα», κατέληξε το γενικό επιτελείο του γαλλικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ