Με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου απαντάει στο ερώτημα που του απευθύνουν πολλοί γιατί δεν χιόνισε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ3: «Πολλοί Θεσσαλονικείς αλλά και βορειοελλαδίτες αναρωτιούνται τι γίνεται και δεν χιονίσε μέχρι σήμερα όπως συνήθως χιονίζει στα βορειότερα τμήματα της χώρας.

Χωρίς όμως χιονοπτώσεις κύλησε και κυλά ο φετινός Χειμώνας όχι μόνο στη βόρεια Ελλάδα φίλες και φίλοι αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης με τους εργαζόμενους μάλιστα στο μικρό θέρετρο Schnepfenried της Γαλλίας, να πρέπει να μεταφέρουν χιόνι από το βουνό για να εξασφαλίσουν ότι τα λιφτ του σκι παραμένουν προσβάσιμα. Η θερμοκρασία το 2021 σε αρκετές περιοχές της Γαλλίας ήταν κατά δέκα βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο!».

Πώς εξηγείται

Ο Σάκης Αρναούτογλου στη συνέχεια τονίζει ότι: «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής ήταν ισχυρότερη στις χειμερινές θερμοκρασίες, καθιστώντας το χιόνι όλο και πιο σπάνιο στα χιονοδρομικά κέντρα κάτω από τα 1.500 μέτρα.

Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην Ιβηρική Χερσόνησο όπου επικρατεί εμμονική ανομβρία καθώς εκεί όχι μόνο δεν χιόνισε ούτε στα βουνά, αλλά έχει να βρέξει σχεδόν από την αρχή του χειμώνα!».