Με ευχές για ταχεία ανάρρωση στην Μαριέτα Γιαννάκου ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την τρίτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχές για ταχεία ανάρρωση στην κυρία Γιαννάκου, που περνάει μια περιπέτεια και όλοι ευχόμαστε σύντομα να είναι ξανά κοντά μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτές οι τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσα δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «απέτυχαν» με τεράστιο κόστος για το λαό, οικονομικό, κοινωνικό και ανθρώπινο.

Και συνέχισε:

«Συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει τη δική σας προπαγάνδα, σαν να βρίσκεστε αλλού.

Τελικά, μόνον εσείς καναναλώνετε την προπαγάνδα που προορίζετε για τον ελληνικό λαό.

Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία, αφού κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς.

Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και στη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Έχετε συναίσθηση ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας; Και πρώτος εσείς κ. Μητσοτάκη, που είστε κλεισμένος σε μία γυάλα των αυλοκολάκων και των δημοσκόπων της χαράς.

Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο σαρκασμού και χλεύης, τότε έχει τελειώσει και δεν το ξέρει ακόμα.

Έχετε τελειώσει πολιτικά, ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν,

Όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο κόστος, σχεδόν σε όλα, στην πανδημία, τις φωτιές, την ακρίβεια, τον πρόσφατο χιονιά, αλλά γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε, εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί μιας άθλιας επικοινωνίας.

Με τρόπο προκλητικό, πιστεύτε ότι δεν λογοδοτείτε, αλλά συμπεριφέρεστε ως πρίγκηπας που έχει κληρονομικό δικαίωμα.

Χτίζετε καθεστώς με χρήματα του λαού, με golden boys και ανθρώπους της χούντας.

Αποτύχατε αλλά δεν θέλετε να καταλάβετε τα λάθη σας και να αλλάξετε κάτι.