Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εξαιτίας του κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίς» και των πυκνών χιονοπτώσεων.

Το ερώτημα είναι πλέον αν θα ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές την Δευτέρα. Κι’ αυτό διότι σε πολλούς δήμους της χώρας το χιόνι παραμένει στους δρόμους καθώς και στα προαύλια των σχολείων.

Μέχρι το πρωί σήμερα Σάββατο, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσεις αύριο Κυριακή το ενδεχόμενο σε κάποια από τα σχολεία της Αττικής -και όχι μόνο- να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και την Δευτέρα.

Σπασμένα κλαδιά και πτώση δέντρων σε αυλές σχολείων

Να σημειωθεί πάντως ότι σε πολλές περιοχές κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ποσότητες χιονιού και πτώση δέντρων στις αυλές κάποιων σχολικών συγκροτημάτων.

Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητο τον καθαρισμό τους, πριν τα παιδιά εισέλθουν σε αυτά.

Τι θα γίνει με τα self test

Σε ότι αφορά στα self test, αν ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία είναι εξαιρετικά πιθανό οι μαθητές να πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή. Για αυτό θα περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί προμηθεύτηκαν ήδη δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022. Οι γονείς μπορούσαν να πάρουν από τα φαρμακεία self test μέχρι και τη Δευτέρα 24/1.