Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια σπουδαία πορεία στο Australian Open, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά του πρώτου γκραν σλαμ της σεζόν. Ο Έλληνας τενίστας το πρωί της Παρασκευής δεν κατάφερε να περάσει και το εμπόδιο του Ντανιίλ Μεντβέντεφ και να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ από τη ρωσική «μηχανή», σε ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Ο «Τσιτσιφάστ» μπορεί να φεύγει με την απογοήτευση του αποκλεισμού στα ημιτελικά του Australian Open, όμως παράλληλα θα φύγει με γεμάτες τις τσέπες του, χάρη στην ξέφρενη πορεία του στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει» κατά 895.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή σε 567.955 ευρώ.

Το ποσό μάλιστα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν περνούσε τον Μεντβέντεφ και βρισκόταν στον τελικό, αφού ο νικητής του τουρνουά θα λάβει έπαθλο 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ο ηττημένος θα πάρει ένα ποσό που φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

Ο Έλληνας τενίστας από την πλευρά του μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, παρόλα αυτά έχει καταφέρει να βγάλει αμύθητα κέρδη από την παρουσία του στα κορτ, καθώς θεωρείται ένας από τους παίκτες με τα μεγαλύτερα κέρδη στο tour. Ο «Τσιτσιφάστ» στην επαγγελματική του καριέρα πλησιάζει τα 16,9 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στα 15,2 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά καταλαβαίνει κανείς ότι με τα χρόνια που έχει μπροστά του μπορεί να «εκτοξεύσει» ακόμη περισσότερο τα έσοδα του από τις παρουσίες του στα κορτ.