Ο Κώστας Φορτούνης έχει επιστρέψει στη δράση. Και αυτό είναι ένα από τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν. Προπονείται, είναι καλά, δουλεύει στη φυσική κατάσταση και τις μονομαχίες και γενικώς ετοιμάζεται. Μάλιστα, ο ίδιος ήθελε να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Β με τη Νίκη Βόλου, το μεσημέρι της Κυριακής (14:45). Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Η απόφαση είναι συνολική και πάρθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του, στην οποία αποφασίστηκε το ακριβές πλάνο της επανόδου του Φορτούνη στους αγωνιστικούς χώρους, έστω και σε επίπεδο ομάδας Β’.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Ρέντη, πέραν του Μαρτίνς, συμμετείχαν ο προπονητής του Ολυμπιακού Β Αριέλ Ιμπαγάσα, ο γυμναστής της πρώτης ομάδας Χρήστος Μουρίκης, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Χρήστος Θέος, ο τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών Βασίλης Τοροσίδης και ο διευθυντής της ομάδας Β Γιάννης Μανιάτης.

Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του Φορτούνη στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου. Ένα θέμα για το οποίο αρχικά υπήρχε συμφωνία από όλους και ο Ελληνας επιτελικός μέσος αναμενόταν να αγωνιστεί περίπου ένα 20λεπτο κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας.

Ωστόσο, αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει υπομονή για τον Φορτούνη. Συμφωνήθηκε να συνεχίσει να προπονείται με την πρώτη ομάδα και να κάνει το εντατικό ατομικό πρόγραμμα για να βελτιώσει κι άλλο τη φυσική του κατάσταση, αλλά και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το πόδι του. Ώστε να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο Φορτούνης αισθάνεται καλά και θέλει να αρχίσει να μπαίνει σταδιακά σε αγωνιστικό ρυθμό, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν να μην βιαστούν. Ετσι, ίσως το ντεμπούτο του γίνει για λίγα λεπτά στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι του Ολυμπιακού Β με την Ξάνθη ή να πάει και ακόμη παραπέρα. Εως ότου κριθεί ότι είναι 100% έτοιμος να μπει σε περιβάλλον αγώνα και να είναι έτοιμος για προσωπικές μονομαχίες.