Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εισηγήθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φάνηκε πως το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει στα ύψη τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό και μάλιστα με ειρωνικό ύφος.

«Να ζητήσουμε μια προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη γιατί του χαλάμε το τριήμερο. Του χαλάμε άλλο ένα ανέμελο τριήμερο. Ακόμα ένα χαλασμένο τριήμερο και για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος που φαίνεται πως ποντάρει στην πόλωση ακόμα και με προσωπικές αναφορές και επιθέσεις.

«Αυτά έχει η Δημοκρατία δυστυχώς ακόμα και για τους Λουδοβίκους. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα έχει άπλετο χρόνο να το αναπληρώσει εάν κάνετε δεκτή την πρόταση δυσπιστίας».

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «δεν πάει άλλο με τους νεκρούς από την πανδημία, δεν πάει άλλο με την κατάρρευση του ΕΣΥ» και πρόσθεσε ότι «δεν πάει άλλο με την ακρίβεια που σαρώνει τα λαϊκά νοικοκυριά».

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στρατηγικά σε κάθε πεδίο που κλήθηκε να διαχειριστεί, είναι ανάγκη να φύγετε τώρα» με το σκεπτικό ότι «μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».

«Να συγκροτηθεί μία Προοδευτική πλειοψηφία με πρωθυπουργό Τσίπρα» επανέλαβε.

«Ζούμε σε τρεις μέρες μέσα στα συντρίμμια του επιτελικού Κράτους… Ο κύριος Μητσοτάκης άφαντος από την περασμένη Παρασκευή. Οι επιτελείς του υπουργείου όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειριστούν μία προαναγγελθείσα και σε καμία περίπτωση όπως ισχυρίστηκαν πρωτοφανή κακοκαιρία, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν και δεν αναγνώρισαν λάθη και ολιγωρίες και αδράνειες, αλλά επιχειρούν να φορτώσουν τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους στην Αττική οδό στους πολίτες στην Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία βγήκε και σας εξευτέλισε κανονικά λέγοντας ότι η κακοκαιρία έχει προβλεφθεί μέχρι και ως προς την ώρα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την πανδημία δήλωσε ότι «έχουμε φτάσει στο τραγικό σημείο η Ελλάδα να έχει διπλάσιο αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμό από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διπλάσιο αριθμό νεκρών και αναρωτιέται κανείς ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό, την απόλυτη στρατηγική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας».

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ σημείωσε ότι «αντί να χαμηλώσετε τους λογαριασμούς του ρεύματος προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση της άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας για κάποια funds που εσείς γνωρίζετε τα οποία θα έρθουν να επωφεληθούν από μία πολιτική η οποία δεν έχει καμία στρατηγική συνολική πέραν του να ευνοήσει τους φίλους σας».

Απευθυνόμενος προς το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε:

«Δεν αναγνωρίζετε ότι δεν έχει μία αντίφαση από τη μία μεριά να υπερψηφίζετε στην πρόταση δυσπιστίας και από την άλλη να λέτε όχι στο αναγκαίο αίτημα για εκλογές;»  «Δεν μπορεί να πατάτε σε δύο βάρκες είναι αναγκαίο να πάρετε πολιτική θέση, εκτός αν το πίσω μέρος του μυαλού κάποιων ένα άλλο σενάριο με αντίστοιχα σενάρια που έζησε η χώρα το 2010 με την κυβέρνηση Παπαδήμα να προκύψει μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή με την παράκαμψη της λαϊκής εντολής…»