Συναγερμός” σήμανε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου όταν ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου CL60 από το Oxford International Airport παρουσίασε πρόβλημα κατά την προσγείωσή του, σύρθηκε και ακινητοποιήθηκε στον διάδρομο του αερολιμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, το αεροσκάφος Challenger 60 με τέσσερις επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος είχε απογειωθεί από το Λονδίνο με προορισμό το Μπαχρέιν και στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/1) προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, κατά την προσγείωσή του παρουσίασε πρόβλημα στον τροχό, υποχώρησε (“δίπλωσε”) το ριναίο σκέλος και το σκάφος σύρθηκε και ακινητοποιήθηκε στο διάδρομο.

Φωτό από neakriti.gr

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου έφτασαν οχήματα της Πυροσβεστικής και γερανός, προκειμένου να μεταφερθεί το αεροσκάφος σε σημείο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί και υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην αναχώρηση της πρώτης πτήσης από Ηράκλειο προς Αθήνα.