Την άμεση καταβολή της αποζημίωση των 2000 ευρώ ζήτησε από τους εκπροσώπους της Αττικής Οδού ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά τη σημερινή συνάντησή τους ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι στόχος της Επιτροπής Διερεύνησης των ευθυνών είναι να καταθέσει μέσα στο επόμενο 20ήμερο το πόρισμά της.

Το υπουργείο ζητάει άμεση καταβολή του ποσού

Αντικείμενο της συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της Αττικής Οδού ήταν η καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο , έτσι όπως ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής.

Η εταιρεία επανέλαβε, σύμφωνα με το υπ. Υποδομών, τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού, ενώ συμφώνησε τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει στο υπουργείο τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή.

Να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που θα ζητηθούν

Παράλληλα, από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισημάνθηκε στην εταιρεία ότι μετά την απόφαση του Υπουργού Κ. Καραμανλή για  συγκρότηση της Επιτροπής του νόμου 4663/2020 (για τη διερεύνηση των ευθυνών από το «κλείσιμο» της κυκλοφορίας στην Αττική οδό), θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που θα ζητηθούν έτσι ώστε να υποβληθεί το πόρισμα εντός 20 ημερών.