Ανακοίνωση για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι να «καταψηφιστεί» η κυβέρνηση και στους λαϊκούς αγώνες, καθώς «αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων “σωτήρων”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος.

Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι, όμως, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής. Αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων “σωτήρων”, που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν.

Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.

Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης».