Ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό προκύπτει -μεταξύ άλλων- από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus Research που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha την Τετάρτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκδίδει ανακοίνωση και να μιλά για «πανικό του κ. Μητσοτάκη που δεν κρύβεται» και τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα από το βήμα της Βουλής να κάνει λόγο για «δημοσκοπήσεις της χαράς» κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας.

Τα ευρήματα του δευτέρου μέρους της δημοσκόπησης

Σύμφωνα με τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης, το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 55%, με το 20% των ψηφοφόρων του να… οδεύει προς το Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό συσπείρωσης κυμαίνεται στο 77% με τις εκροές προς το ΚΙΝΑΛ να υπολογίζονται στο 5%.

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης καθώς αγγίζει το 90% ενώ το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκλογή Ανδρουλάκη θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Ωστόσο η απόσταση που καλείται να διανύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μεγάλη καθώς στο ερώτημα για την πιθανότητα ψήφου στο ΚΙΝΑΛ, το 63% δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το 24% αναφέρει ότι είναι πιθανό και μόλις το 4% δηλώνει ότι θα το ψηφίσει σίγουρα.

Όπως είναι γνωστό, το πρώτο τμήμα της έρευνας της Abacus επιβεβαίωσε τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας  από τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται με προοπτική δεύτερου κόμματος. Συγκεκριμένα, κατέγρραψε στο 32% τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,% και το ΚΙΝΑΛ στο 17.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ μετρήθηκε μεταξύ του 36%-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%-23% και το ΚΙΝΑΛ στο 18%-21%. Το ΚΚΕ στο 6,5%-7,5% ενώ Ελληνική Λύση και Μέρα 25 στο 2%-2,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα έμεναν εκτός Βουλής.

Σε ότι αφορά την διαχείριση της ακρίβειας το 54% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης, το 26% δεν την κρίνει ούτε αρνητικά ούτε θετικά ενώ το 19% θεωρεί ήταν σωστή η αντίδρασή της.

Δείτε αναλυτικά: