Στη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου διανομής που έχουν βλάβες αποδίδει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας στη διάρκεια ενημέρωσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Τάσο Μάνο: «Σε σύνολο 2500 γραμμών μέσης τάσης που διαθέτει η Αττική παρουσιάστηκαν με την κορύφωση του φαινομένους διακοπές σε 79 γραμμές. Σημείωσε ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιορίστηκαν το πρωί στις 45 γραμμές. Από τις 45 σε 37 είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών. Δηλαδή αποκαταστάθηκαν πλήρως οι οκτώ από τις 45.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι στις περιοχές που χτυπήθηκαν πέρυσι από την «Μήδεια» Κηφισιά και Διόνυσος  τα προβλήματα ήταν λιγότερα από το πλήγμα της «Ελπίδας» καθώς είχαν γίνει βαθιές κλαδεύσεις δέντρων. «Το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνεται από τη δυσκολία πρόσβασης στα σημεία των βλαβών. Μέχρι το βράδυ θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της Αττικής» υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας.

 

Οι περιοχές με διακοπές ρεύματος

Από την πλευρά του ο Τάσος Μάνος διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε ότι βρίσκονται στους δρόμους 650 εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ με 180 οχήματα. «Είμαστε σε επαφή με την Πολιτική Προστασίας και την Αστυνομία για να αποκτήσουν πρόσβαση. Προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση των βλαβών από τις πυκνοκατοικημένες προς τις αραιοκατοικημένες περιοχές». Ο ίδιος έκανε γνωστό πως τις επιχειρήσεις του Διαχειριστή συνδράμει και ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας που επιθεωρεί τα δύσβατα σημεία για να εντοπιστούν βλάβες.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο αναλυτικά ανά περιοχή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και οι πρόοδος των εργασιών έχουν ως εξής:

Στα νησιά αποκαταστάθηκαν οι βλάβες πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο και τα Χανιά, ενός τμήματος στη Νάξο και μίας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο

Στην Κεντρική Ελλάδα έχουμε βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τέσσερις οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα και δέκα στην Αταλάντη. Στην Εύβοια στη Βόρεια έξι οικισμοί και στη Νότια στους 15.

Στην Αττική αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Ο λόγος είναι ότι οι εκτεταμένες κλαδεύσεις σε περιοχές σμείξης οικισμών με δασικό οικοσύστημα αλλά και η άμεση αντιμετώπιση βλαβών τη στιγμή που εμφανίζονταν.

Αυτή τη στιγμή προβλήματα παρουσιάζονται σε γειτονιές στην Αγ Παρασκευή, στου Παπάγου, τον Χολαργό και το Χαλάνδρι, ενώ αποκαθίστανται τα προβλήματα και σταδιακά ηλεκτροδοτούνται το Νέο Ψυχικό και η Φιλοθέη

Πιο εκτεταμένα προβλήματα παρουσιάζονται στην Ανατολική Αττική Ν Μάκρη Πικέρμι Γραμματικό Καλέτζι Βουτζά Λαύριο Κάτω Σούλι Μαραθώνα Καλύβια και Κερατέα. Όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη εξαιτίας τη δυσκολίας πρόσβασης.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Μάνο μειώθηκαν κατά 50% οι περιοχές που δεν είχαν σε σχέση με χθες ρεύμα.