Ενα μικρό μαύρο αραχνοΰφαντο μαντίλι που είχα «δει» (παρόμοιο) σε μία από τις ταινίες του «εκδιωχθέντος» αλλά πάντα big-big star Τζον Μάλκοβιτς εμφανίστηκε ξαφνικά στο κάθισμα της γόνδολας.

Η Τίτι Βανίλι σκούπισε ένα δάκρυ που έμοιαζε με τα διαμάντια του οίκου Buccellatti. Πότε θα αρχίσουν και πάλι τα μεγάλα πάρτι, τα super gatherings, τα ιδιωτικά δείπνα στο φως των κεριών, με την ίδια να «πρωταγωνιστεί» φορώντας τα «δραματικού ύφους» φουστάνια με τα βολάν της Jason Wu Collection, αναρωτήθηκε μέσα από τα δάχτυλά της.

Προτείνω στην «πτωχή» πλην τίμια Τίτι να διαβάσει στο BHMAgazino τη συνέντευξη του επιφανούς καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins κ. Παναγή Γαλιατσάτου, ο οποίος μιλάει με σοβαρότητα για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Κοιτάζουμε όλοι μαζί την Πόλη των Δόγηδων. Η Βενετία πραγματικά «βουλιάζει» δημιουργώντας ερωτηματικά για το πόσο θα αντέξει ακόμα. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει, οι μόνιμοι κάτοικοι ανησυχούν τρελά, οι επιφανείς επισκέπτες όμως απολαμβάνουν τα γεύματά τους σε ακριβά εστιατόρια και βέβαια στο Cipriani των Τρούμαν Καπότε και Ερνεστ Χέμινγκγουεϊ.

Στην Αθήνα ένα πέπλο που κινείται από γκρι μέχρι μαβιές αποχρώσεις έχει καλύψει τα πάντα, η κοινωνική ζωή (εκτός από κάποια μικρά γεύματα είναι ανύπαρκτη), η Βενετία όμως, παρά τα προβλήματά της, ετοιμάζεται να υποδεχθεί όχι μόνο την Biennale αλλά και αστραφτερά γεγονότα με ελληνικό μάλιστα ενδιαφέρον.

Μερικές ημέρες πριν αρκετοί έλαβαν το Save the Date για τη βάπτιση (24 Ιουνίου) της λιλιπούτειας χαριτωμένης daughter του ζεύγους Κούστα. Κοιτάζω το ροζ διαμάντι του Oscar Heyman. Η Βενετία «τυλιγμένη» στο κοριτσίστικο, αγαπημένο μου χρώμα της αθωότητας μέσα στο καλοκαίρι που όλοι αναμένουμε ότι θα φέρει τη λύτρωση από την Covid-19.