Οι Έλληνες του εξωτερικού έκαναν πράγματα και θαύματα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, καθώς οι Τάσος Μπακασέτας, Γιώργος Γιακουμάκης και Τάσος Δουβίκας σκόραραν και έδωσαν νίκες στις ομάδες τους.

Ο Μπακασέτας για άλλη μια αγωνιστική έκανε τη διαφορά για την Τραμπζονσπόρ που κάνει σπουδαία πορεία στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός των πρωτοπόρων στο πρωτάθλημα στη γειτονική χώρα, στο ντέρμπι με τη Γαλατασαράι σκόραρε το δεύτερο τέρμα συμβάλλοντας στη μεγάλη ανατροπή της ομάδας του.

Ο Τάσος Μπακασέτας απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το χαμένο πέναλτι που κόστισε στην Τραμπζονσπόρ τη νίκη κόντρα στη Γκιρένσουσπορ, αποτελεί παρελθόν. Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας ισοφάρισε στο 84′ το γκολ με το οποίο προηγούνταν η Γαλατασαράι από το 30′ στην Κωνσταντινούπολη και ο Βίσκα στο 90′ έφερε τα πάνω-κάτω διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την ομάδα της Τραπεζούντας, η οποία αύξησε τη διαφορά από την Κόνιασπορ στους 9 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, ο Τάσος Δουβίκας βρήκε ξανά δίχτυα με τη φανέλα της Ουτρέχτης σημειώνοντας γκολ για το πρωτάθλημα Ολλανδίας στη νίκη κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ με 3-0. Έπειτα από λάθος των γηπεδούχων, η Ουτρέχτη έκανε μία γρήγορη επίθεση και ο Σάντερ φαν ντε Στρέεκ έδωσε στον Δουβίκα για το 1-0 από κοντά στο 12′. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Δουβίκα με την Ουτρέχτη σε 20 εμφανίσεις φέτος, ενώ μετρά κι ένα για το Κύπελλο.

Τέλος, ο Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε και πάλι γκολ με τη φανέλα της Σέλτικ μετά από τις 23 Οκτωβρίου, κάνοντας το 0-1 στο εκτός έδρας ματς της ομάδας του με την Αλόα, για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Σκωτίας. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός βρήκε.. δίχτυα στο 14′ με πλασέ στην κίνηση, μέσα από τη μικρή περιοχή των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ με τη Σέλτικ ωστόσο να παίρνει δύσκολη νίκη με 2-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου.

Δείτε το γκολ Μπακασέτα:

Το γκολ του Δουβίκα:

Και το γκολ του Γιακουμάκη: