Κλειστά θα παραμείνουν  Δευτέρα και  Τρίτη τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας και των πυκνών χιονοπτώσεων. Η κακοκαιρία, με χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις χιονοπτώσεις, θα πλήξει με σφοδρότητα από αύριο νωρίς το μεσημέρι την Αττική και την υπόλοιπη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

Κλειστά σε όλη την Αττική θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κλειστοί θα είναι σήμερα Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών καθώς και του Δήμου Πειραιά, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

 Στον Πειραιά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα και αύριο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά».

Στην Εύβοια

Ηδη σε αρκετά χωριά της κεντρικής και της νότιας Εύβοιας το κύμα της κακοκαιρίας κάνει αισθητή την παρουσία του. Πρόκειται κυρίως για ορεινά χωριά όπου το χιόνι τις τελευταίες ώρες έχει ξεπεράσει τους 10-20 πόντους, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων εκεί αναμένεται να εξελιχθεί φαινόμενο τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Χαλκιδέων σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Δευτέρα και την Τρίτη.

Στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και του παγετού.

Παράλληλα ο Δήμος Λαμιέων αναστέλλει τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου και των υπολοίπων υποδομών για αύριο και μεθαύριο.

Στη Βοιωτία

Στη Βοιωτία ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, ενώ είναι θέμα χρόνου η έκδοση σχετικών αποφάσεων και από τους υπόλοιπους δήμους.

Κόρινθος, Αργολίδα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας, όλα τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες, Κορινθίας και Αργολίδας.

Αρκαδία, Λακωνία

Στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας κλειστά είναι τα σχολεία στου δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας, ενώ στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας είναι κλειστά τα σχολεία στο δήμο Σπάρτης.

Δυτική Ελλάδα

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη τη όλες οι σχολικές μονάδες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων. Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Στα Δωδεκάνησα

Κλειστά είναι σήμερα Δευτέρα 24 και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στα νησιά της Δωδεκανήσου λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών.

Ανατολικό Αιγαίο

Με απόφαση των δημάρχων έκλεισαν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία στους Δήμους Λήμνου, Δυτικής Λέσβου, Χίου και στους δύο Δήμους της Σάμου. Στη Σάμο με την απόφαση των δημάρχων του νησιού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.

Στην Κρήτη

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα και την Κρήτη, έντυσε στα λευκά μέχρι και το κέντρο του Ηρακλείου.

Η χιονόπτωση διήρκησε κάποια λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετά  για να  δημιουργήσουν αμιγώς χειμωνιάτικο σκηνικό. Με απόφαση του δήμου Ηρακλείου τα σχολεία σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ με δεδομένη την πρόβλεψη της ΕΜΥ για συνέχεια των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Ρέθυμνο

Λόγω των καιρικών συνθηκών και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων κλειστά παραμένου σήμερα Δευτέρα αλλά  και αύριο Τρίτη, τα σχολεία και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης στο δήμο Ρεθύμνου, και στα Ανώγεια καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Έλος Κισσάμου.