Τρείς Ελληνες που θεωρείται ότι έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για υποθέσεις εκβιάσεων στα νότια προάστια, επτά τουλάχιστον άτομα αλβανικής καταγωγής  (σσ. από τους οποίους είναι γνωστή η ταυτότητα δύο–τριών από αυτούς) κι ένας Ιρακινός,  φέρεται να ήταν παρόντες ή να συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή προ τριών ημερών, εξω από φούρνο στην οδό Παρόδου στη Βούλα. Με συνολικό απολογισμό τρεις τραυματίες αλλοδαπούς  – δύο Αλβανούς κι ο Ιρακινός – ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλος τραυματίας που έφυγε από το σημείο.   Χωρίς η ΕΛ.ΑΣ να μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς ποιο είναι το κίνητρο της συμπλοκής αφού  οι τρείς αλλοδαποί που τραυματίσθηκαν λόγω τις κατάστασής τους δεν έχουν καταθέσει ή  δεν γνωρίζουν με ακρίβεια τι συνέβη. Σε ένα συμβάν με πολλά ερωτηματικά που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ γιατί  εκτός των άλλων  καταδεικνύει την έξαρση στη δράση της αλβανικής μαφίας με αλλεπάλληλες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες ενώ μέλη της αναμιγνύονται σε εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

     Ολα λοιπόν φαίνεται να ξεκίνησαν όταν η παρέα των Ελλήνων μαζί με έναν-δύο Αλβανούς κι έναν Ιρακινό  έφτασαν με τζιπ στο συγκεκριμένο αρτοποιείο στη Βούλα για να αγοράσουν διάφορα προϊόντα και να καθήσουν σε αυτό. Σύμφωνα με τις νεώετερες  πληροφορίες δεν υπήρχε ούτε «ενέδρα θανάτου» όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά , ούτε φαίνεται να υπήρχε ραντεβού για εγκληματική επίλυση διαφορών. Ενας   Αλβανός εκ των μελών αυτής της παρέας φαίνεται να κινήθηκε σε άλλο τραπέζι όπου κάθονταν   τουλάχιστον 5-6 άτομα, πιθανόν ομοεθνείς του, χωρίς να υπάρχει ένταση, όπως περιέγραφαν πελάτες. Όμως φαίνεται αυτή η συνάντηση να οδήγησε σε φραστικό επεισόδιο κι ακολούθως σύρραξη –για μη διευκρινισμένο λόγο- μεταξύ των αλλοδαπών με κάποιους από τους Αλβανούς να τραβούν όπλα και μαχαίρια. Από τους πυροβολισμούς αλλά και τις επιθέσεις με το μαχαίρι τραυματίσθηκε ο Αλβανός που κινήθηκε αρχικά στο δεύτερο τραπέζι κι ορισμένοι από τους συνομιλητές του.

Στελέχη των διωκτικών αρχών επιχειρούν ήδη να αποκαλύψουν  ποια ήταν η αφορμή αυτού του αιματηρού συμβάντος, τι μπορεί να υποκρύπτει για τη δράση   των ποινικών κι αν υπάρχει εγκληματική συνέχεια  με νέες επιθέσεις μεταξύ κακοποιών. Με κύριο ζητούμενο να ανακαλυφθεί  -από το οπτικό υλικό από κάμερες- η ταυτότητα των αλλοδαπών που  πρωτοστάτησαν στην συμπλοκή  κι ακολούθως να εντοπισθούν.