Στην Ιταλία σήμερα το βράδυ (21:45) τα βλέμματα όλων στρέφονται στο «Σαν Σίρο», όπου η Μίλαν υποδέχεται τη Γιουβέντους στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Serie A.

Το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και τη Γιουβέντους θα μπορούσε να κρίνει τον τίτλο στο ιταλικό πρωτάθλημα και τον πρώτο λόγο τον έχουν οι γηπεδούχοι. Είναι στο χέρι τους το αν θα παραμείνουν μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου ή θα αφήσουν την Ίντερ να αυξήσει τη διαφορά, την ώρα που πλησιάζει και το μεταξύ τους ντέρμπι (6/2).

Η Μίλαν τη φετινή σεζόν δείχνει αρκετά πειστική. Μοιάζει να μπορεί να παραμείνει στην κούρσα του τίτλου μέχρι τέλους, καθώς έχει ένα δεμένο σύνολο, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δεν έχει και το… ευρωπαϊκό άγχος. Κάτι το οποίο της επιτρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από 22 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 48 βαθμούς με 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Αντίπαλος της, για την κατάκτηση του σκουντέτο είναι η κάτοχος του περσινού πρωταθλήματος, που και τη φετινή σεζόν μοιάζει ασταμάτητη και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 53 βαθμούς με 16 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μόνο μια ήττα, η οποία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο από τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο».

Η αποψινή αντίπαλος της Μίλαν, η Γιουβέντους, τη φετινή χρονιά έχει πραγματοποιήσει μια ασυνήθιστα κακή πορεία, βγαίνοντας από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Πλέον βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς (12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες), 2 λιγότερους από την 4η θέση που οδηγεί στην έξοδο στο Champions League. Ωστόσο, η «Μεγάλη Κυρία» απόψε, ανάλογα με την αγωνιστική της παρουσία, μπορεί να βάλει κατά κάποιον τρόπο τέλος στην υπόθεση τίτλου.

Σε περίπτωση που η Μίλαν νικήσει στο σημερινό ντέρμπι θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής της Ίντερ, καθώς θα βρίσκεται στο -2. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μεταξύ τους ντέρμπι έπεται θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Serie A. Από την άλλη όμως, αν η Γιουβέντους επικρατήσει των «ροσονέρι», θα… δώσει μισό πρωτάθλημα στην Ίντερ.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις όμως. Σήμερα το βράδυ μετά το τέλος της εν λόγω αναμέτρησης θα φανεί αν η ομάδα του Πιόλι θα «αγγίξει» την Ίντερ ή αν η ομάδα του Αλέγκρι θα κάνει… δώρο το πρωτάθλημα στους «νερατζούρι» από τις 23 Γενάρη.