Με τρομερή δυσκολία η Λίβερπουλ πέρασε από το «Σέλχαρστ Παρκ», επικρατώντας με 3-1 της Κρίσταλ Πάλας για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος, αλλά αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο δεύτερο, καθώς η Πάλας ανέβασε την απόδοσή της, μείωσε και έφτασε αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση, αλλά ένα… τραβηγμένο πέναλτι που κέρδισε ο Ζότα στο 89′, χάρισε τη νίκη με 3-1 στη Λίβερπουλ.

Έτσι, οι Reds έφτασαν τους 48 βαθμούς και βρίσκονται πλέον στο -9 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (57 β.), έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 8′ με τον Φαν Ντάικ, ενώ στο 32′ ο Τσάμπερλεϊν σημείωσε το 0-2.

Ωστόσο, το δεύτερο 45λεπτο το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Η ομάδα του Βιεϊρά ανέβασε πολύ την πίεσή της και μείωσε σε 1-2 στο 55′ με τον Έντουραντ.

Η Πάλας συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, με τον Άλισον να σώζει σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του. Κι ενώ το ματς πήγε να πάρει… φωτιά στα τελευταία λεπτά, η Λίβερπουλ κέρδισε ένα πέναλτι που σήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς Πάλας, με τον Γκουαΐτα να ανατρέπει τον Ζότα στην περιοχή και τον Φαμπίνιο να διαμορφώνει το 1-3 στο 89′.

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Γκάλαχερ, Χιουζ (77’ Αγιού), Σλουπ, Ολίσε, Εντουάρ (68’ Εζέ), Ματετά (77’ Μπεντεκέ).

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ (90+2’ Γκόμες), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Τσάμπερλεϊν (60’ Μιναμίνο), Φιρμίνο (90’ Μίλνερ), Ζότα

Άρσεναλ – Μπέρνλι 0-0

Η Άρσεναλ έμεινε στο 0-0 στο «Έμιρεϊτς» με τη Μπέρνλι, πετώντας δύο βαθμούς και δεν κατάφερε να βρεθεί εντός τετράδας. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να φύγουν με τη νίκη από την έδρα των «κανονιέρηδων», αλλά ο Ράμσντεϊλ κράτησε όρθια την Άρσεναλ.

Την ίδια ώρα το ματς της Λέστερ με την Μπράιτον στο «King Power Stadium» έληξε 1-1.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Λοκόνγκα, Σακά, Σμιθ Ρόου (77’ Ενκετιά), Όντεγκααρντ, Λακαζέτ, Μαρτινέλι

Μπέρνλι: Πόουπ, Πίτερς, Ταρκόβσκι, Μι, Ρόμπερτς, ΜακΝίλ, Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, Λένον, Ροντρίγκες (82’ Γκούντμουντσον), Βίντρα