Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη, με όλη τη χώρα να υποκλίνεται στο θάρρος και το κουράγιο της Γεωργίας Μπίκα που αποκάλυψε ανοιχτά όσα έγιναν.

Χθες Παρασκευή άνοιξε ο νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση, με την 24χρονη να δίνει συμπληρωματική κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ για περίπου 2,5 ώρες κατέθετε στις Αρχές και ο εργοδότης της. «Πιστεύουμε τη δική της πλευρά, δεν φανταστήκαμε κάτι άλλο», είπε.

Τι αποκάλυψε φίλη της Γεωργίας

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε αποκλειστικά φίλη της 24χρονης Γεωργίας.

«Με τη Γεωργία γνωριζόμαστε από το Γυμνάσιο, ήξερα και τη μητέρα της, οπότε την ξέρω πολύ καλά. Έχουμε πάει και διακοπές. Για αυτή την ιστορία, εγώ το είδα από τις ειδήσεις. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κατευθείαν επικοινωνήσαμε μαζί της, ήταν σε δύσκολη κατάσταση, δεν την πιέσαμε, και της είπαμε ότι απλά είμαστε δίπλα της. Πιστεύουμε τη δική της πλευρά, δε φανταστήκαμε κάτι άλλο. Την ξέρουμε σαν άνθρωπο πώς είναι, και με αυτά που έχει περάσει. Πρώτα έχασε το σύντροφό της, και μετά από 40 μέρες έχασε τη μητέρα της. Τον πατέρα της τον είχε χάσει πριν ένα χρόνο σε τροχαίο», είπε η φίλη της 24χρονης.

«Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι ήταν φίλοι της»

Σχολιάζοντας τα της μοιραίας βραδιάς, η κοπέλα τόνισε ότι «Σε αυτή την ηλικία ποιος δεν πηγαίνει σε πάρτι; Δεν είναι ανήλικο κορίτσι, όλοι πηγαίνουμε σε πάρτι. Απλά αυτό το πάρτι ήταν κανονισμένο αλλιώς. Προσωπικά δεν τους ήξερα αυτούς τους ανθρώπους. Ήξερα ότι υπάρχουν πάρτι που πάνε άνθρωποι που έχουν παραπάνω χρήματα, αλλά δε γνώριζα ότι γίνονται τέτοια πράγματα σε ξενοδοχεία. Έτσι πιστεύω και η Γεωργία πήγε με αυτή τη σκέψη. Ότι ήταν τύπου πάρτι ατόμων της ηλικίας μας, γιατί εδώ η περιοχή μας σαν κοινωνία είναι λίγο πιο πίσω. Είναι αθώα τα πράγματα. Και πιστεύω ότι με αυτό το σκεπτικό πήγε σε αυτό το πάρτι, γιατί την κάλεσαν άτομα κοντά στην ηλικία της. Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι ήταν φίλοι της».

«Το μαγαζί που ακούστηκε, τα γνωρίζω σα μαγαζιά, σαν καφετέριες. Αλλά δεν ξέρω ποιοι τις έχουν, ούτε αυτούς που κατηγορούνται ήξερα τα ονόματά τους, τώρα πρώτη φορά τα έμαθα. Είμαστε σε μια εποχή που η γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει, να κυκλοφορήσει. Δεν είμαστε θύματα οι γυναίκες να φοβόμαστε μη μας σκοτώσει ο άλλος, ή μας μεθύσει και μας βιάσει», τόνισε κλείνοντας η φίλη της 24χρονης.

Τι είπε για την υπόθεση ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά με τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ στην υπόθεση ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Ο συνήγορος της 24χρονης ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία, και είπε ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από μεριάς της. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήγε ο ίδιος στο τμήμα ασφαλείας του Λευκού Πύργου. Αυτό δείχνει πολλά. Είδε ότι το περιστατικό είναι σοβαρό και πήγε ο ίδιος για να δει ακριβώς τι γίνεται. Η ιατροδικαστική υπηρεσία είναι μια ξεχωριστή υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης το ορίζουν οι γιατροί, και όχι οι αστυνομικοί», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Βάζουμε την αστυνομία στο στόχαστρο, και ίσως αυτό πουλάει. Τελευταία καταγγέλλονται περιστατικά βιασμών, φτάνουν στη δικαιοσύνη, οι περισσότερες περιπτώσεις ειδικά σε ανήλικους προφυλακίζονται. Οπότε γίνεται καλή δουλειά. Η ΕΛΑΣ θα φτάσει πάντα την υπόθεση στο τέλος», συνέχισε.

«Στην περίπτωση του ιερέα στα Κάτω Πατήσια θα βγουν και άλλα θύματα»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του ιερέα στα Κάτω Πατήσια που κατηγορείται ότι βίαζε 13χρονη, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι «Θα δείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Έγινε συντονισμένη καλή έρευνα της ΕΛΑΣ. Σε γρήγορο χρόνο θα βγουν και άλλα θύματα του ιερέα. Η συγκεκριμένη κοπέλα, που αν διαβάσεις τις καταθέσεις ανατριχιάζεις. Από τη στιγμή που οι γονείς πήγαν στο ανηλίκων έγινε συντονισμένη έρευνα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτάσει στο τέλος».

«Πρέπει να καταγγέλλονται τέτοιες περιπτώσεις και ο κόσμος να εμπιστεύεται την ΕΛΑΣ. Αν αστυνομικός, πήγε κοπέλα να καταγγείλει βιασμό, και ο αστυνομικός ζήτησε περισσότερα στοιχεία, είναι απαράδεκτο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να μιλήσει με άλλους αστυνομικούς, θα πάει στον διοικητή, θα πάει σε ανώτερο. Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι συμβαίνουν αυτά», σημείωσε ο κ. Καλλικμάνης.

«Όταν κάποιος πάει στο τμήμα και καταγγέλλει βιασμό, γίνεται από την αστυνομία δικογραφία, παραγγελία της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης και συλλαμβάνει τους δράστες αν είναι αυτόφωρο το αδίκημα. Αυτό έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν ενδιαφέρεται αν έχει πολλά χρήματα αυτός που είναι απέναντί του», ξεκαθάρισε ο ίδιος κλείνοντας.