Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα ακολουθεί πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και μάλιστα ραγδαία μετά και τη νέα κατάθεση της Γεωργίας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 24χρονη κατέθετε για πάνω από 1,5 ώρα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, προσκομίζοντας στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στις έρευνες της δικαιοσύνης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε χθες και ο εργοδότης της 24χρονης ο οποίος κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας για περίπου δύο ώρες. Μάλιστα, αυτός φέρεται να  ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με την 24χρονη μετά το μοιραίο βράδυ.

Κατασχέθηκαν τα κινητά των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, κατασχέθηκαν χθες από τα σπίτια τους στην Αθήνα τα κινητά των τριών φίλων που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας και τα είχαν μαζί τους την Πρωτοχρονιά και τα στέλνουν στην ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δυο (Ευαγόρας Λεβέντης και Κωνσταντίνος Περογιαννάκης) φέρεται να δήλωσαν στην αστυνομία άγνοια για το περιστατικό της καταγγελίας της 24χρονης περί βιασμού, ενώ ο άλλος, ο Βασίλης Λεβέντης που είπε ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη συναίνεσή της, έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο Μάνος Παπαδόπουλος, ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης. Είναι το πρόσωπο που κάλεσε την Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προσήγαγαν τον νεαρό προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, ειδικά για το σκέλος που αφορά το υπό διερεύνηση ερώτημα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής για προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με το thesstoday, και όπως μετέφερε ο δικηγόρος του Χρήστος Δερδεμέζης, «ο 33χρονος δεν έχει αυτή τη στιγμή την ιδιότητα του κατηγορούμενου, ή του υπόπτου, ή του συλληφθέντος, ήρθε απλώς να καταθέσει». Ανέφερε μάλιστα ότι ο 33χρονος παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αλλά και το κινητό του, ενώ μάλιστα ο δικηγόρος του επισήμανε ότι η πρόθεση του 33χρονου ήταν να παραδώσει μόνος του τα προσωπικά του αντικείμενα, με στόχο να προχωρήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ. «Δεν έχει κάτι να κρύψει» δήλωσε ο δικηγόρος.

Γιατί απειλούνται με προφυλάκιση

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας «στρώνει» έναν δρόμο με βαριές κατηγορίες που ανοίγουν το φάσμα της προσωρινής κράτησης και απειλούμενες ποινές που φτάνουν έως και τα ισόβια.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση καλύπτει το κομμάτι της έρευνας που αφορούσε μόνο ένα πρόσωπο το οποίο καταγγέλθηκε από την 24χρονη. Εφόσον καταγγέλλονται κι άλλα άτομα ή υπάρχει υπόνοια να της έριξαν κάτι στο ποτό της ή να την νάρκωσαν η κατηγορία θα αλλάξει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, λοιπόν, και κυρίως η δήλωση της 24χρονης πως θυμάται στο δωμάτιο που βιάστηκε δύο άτομα , αλλάζουν την ποινική πορεία της υπόθεσης.

Τι αλλάζει

Με βάση τις αρχικές καταθέσεις της 24χρονης την πρωτοχρονιά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 27χρονο που συνελήφθη για:

– Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 4_ : «Όποιος τελεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη». Ουσιαστικά δηλαδή, ο νεαρός δεν προφυλακίστηκε γιατί  το πλαίσιο ποινής έως 10χρόνια, προβλέπει επιβολή προσωρινής κράτησης, απολύτως κατ΄εξαίρεση.

Αν όμως αποδειχτεί αποδειχτεί πως ήταν ομαδικός βιασμός τότε θα διωχθούν για:

– Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 3 : «…Αν η πράξη  έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού.. επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη». Αν ανιχνευθούν ουσίες, που όπως λέει τις χορήγησαν, τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 338 (Κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη) που αναφέρει πως:

Όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου ή της από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη.

Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου έγινε από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.

Συνεπώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτή την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ακόμα και προ του φάσματος της προσωρινής κράτησης. Μάλιστα, αυτό μπορεί να αφορά και τον νεαρό που ήδη έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος, καθώς με διάταξη του ανακριτή που έχει αναλάβει τη δικογραφία, μπορεί να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι (λόγω τυχόν ύπαρξης  επιπλέον επιβαρυντικών στοιχείων που συγκροτούν προϋποθέσεις του νόμου)  με προσωρινή κράτηση.