Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε εύκολα με με 2-0 (6-4, 6-1) σετ απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από την Ρωσίδα και προκρίθηκε στους «16» του Australian Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο της αν και στην αρχή της αναμέτρησης ήταν πίσω με 3-1 γκέιμ.

Επόμενη αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη θα είναι η Τζέσικα Πεγκούλα (Νο21) η οποία επικράτησε λίγο νωρίτερα της Νουρία Παρίσας Ντίας (Νο63) 7-6 (3), 6-2. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (23/1).

Ο αγώνας

Η Κουντερμέτοβα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έκανε εύκολα το 1-0 με την Μαρία Σάκκαρη να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 γκέιμ. Στην συνέχεια είχε την ευκαιρία της Ελληνίδα τενίστρια να κάνει το break αλλά η Ρωσίδα κατάφερε να περάσει μπροστά με 2-1.

Η Κουντερμέτοβα έχοντας την τύχη με το μέρος της και μετά από ένα λάθος της Ελληνίδας τενίστριας έκανε το 3-1. Από εκεί και πέρα η Μαρία Σάκκαρη η εντυπωσιακή αρχικά μείωσε σε 3-2 αν και ήταν πίσω 40-0 και εκεί ουσιαστικά γύρισε το σετ.

Μετά από ένα λάθος της Ρωσίδας η Μαρία ισοφάρισε σε 3-3 γκέιμ και στο αμέσως επόμενο κατάφερε να περάσει μπροστά με 4-3. Στο σημείο αυτό η Κουντερμέτοβα πήρε ιατρικό time out καθώς αντιμετώπιζε κάποιους πόνους στην κοιλιακή χώρα ωστόσο επέστρεψε στην αναμέτρηση. Η Κουντερμέτοβα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ρυθμό που είχε βρει Ελληνίδα τενίστρια και έτσι η Σάκκαρη έκανε εύκολα το 5-3.

Η Κουντερμέτοβα κατάφερε να πάρει το επόμενο γκέιμ και μειώσει σε 5-4, ωστόσο η Σάκκαρη στο 6ο γκέιμ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Ρωσίδα και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Το δεύτερο και τελευταίο σετ του παιχνιδιού ανήκε ολοκληρωτικά στην Μαρία Σάκκαρη. Αρχικά πήρε εύκολα το πρώτο γκέιμ, ενώ έκανε εύκολα και 2-0 στα γκέιμ. Η Ρωσίδα κατάφερε μειώσει σε 2-1 και αυτό ήταν το μοναδικό γκέιμ που κατάφερε να πάρει στο δεύτερο σετ.

Η Ελληνίδα τενίστρια με δύο άσους έκανε το 3-1, εννοώ με τις καλές επιστροφές της και τα λάθη της Ρωσίδας έκανε εύκολα στην κατάκτηση του 4ου γκέιμ. Ακόμα ακολούθησε ενώ ακόμα εύκολο γκέιμ για την Μαρία Σάκκαρη. Τέλος με έναν ακόμα break η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το 6-1 στα γκέιμ και πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Αustralian Οpen.