Το κουδούνισμα του τηλεφώνου δεν ακούγεται πλέον πολύ συχνά, ίσως επειδή οι περισσότεροι είναι βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Πάρα πολλοί μάλιστα μας «ειδοποιούν» ότι έχουν νοσήσει. Η μετάλλαξη Ομικρον δεν δείχνει έλεος ούτε για αυτές ακόμα τις πλατινομαλλούσες οικοδέσποινες των βορείων προαστίων που ετοίμαζαν ιδιωτικά δείπνα λίγων ατόμων με τη σφραγίδα στα εδέσματα των στρογγυλών τραπεζιών του διάσημου γάλλου σεφ Jean Imbert, ο οποίος μαγειρεύει στο Le Relais μέσα στο Hotel Plaza Athenee στην Avenue Montaigne.

Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι έχει κλείσει για ολόκληρο τον χρόνο μια σουίτα στον ανακαινισμένο έβδομο όροφο του ιστορικού hotel (το προτιμούν πάρα πολλοί Ελληνες), δίπλα σε αυτή του νεαρού singer (πρώην συζύγου της Τζίτζι Χαντίντ) Ζέιν Μάλικ.

Delivery πολυτελείας και Mykonos

Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι οι κορυφαίοι σεφ φθάνουν για ειδικές περιπτώσεις (κρυφά ιδιωτικά δείπνα) στην Ελλάδα με ιδιωτικά αεροπλάνα, όπως έκανε πιο παλιά ο Φεράν Αντριά. Τα άδεια από πελάτες ξενοδοχεία δουλεύουν με αστραφτερά, πανάκριβα delivery. Κούτες από πολύτιμο χαρτί «φεύγουν» από τα ξενοδοχεία με κατεύθυνση τα mansions των βορείων προαστίων.

Η Εσθήρ κοιτάζει με προσοχή τη χρυσή καρέκλα-γλυπτό της Μαρίνας Καρέλλα, από την εμβληματική σειρά που έχει στο σπίτι του στη Βενετία και ο διεθνής συλλέκτης Chahan Minessian. Στην Αθήνα όλα μοιάζουν άδεια.

Η μόνη λύση για να δουλέψουν οι σεφ και το προσωπικό εστιατορίων, ακόμα και κάποιοι λαϊκοί αοιδοί, είναι τα… παράνομα gatherings. Και αυτά όμως τα σταμάτησε η μετάλλαξη Ομικρον. Οι καμήλες από τη Σαουδική Αραβία «κοιτάζουν» λυπημένες. Ελπίζουν σε Mykonian ταξίδια το ερχόμενο καλοκαίρι, με αφορμή κάποιο αστραφτερό ανατολίτικο πάρτι.