Η Ντόρτμουντ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας το βράδυ της Τρίτης, χάνοντας εκτός έδρας με 2-1 από την Ζανκτ Πάουλι της δεύτερης κατηγορίας.

Μετά την ήττα των Βεστφαλών, τερματίστηκε μία επίδοση 11 ολόκληρων χρόνων που ήθελε την Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ να καταφέρνουν είτε μαζί, είτε μια εκ των δύο, να φτάνουν μέχρι τον τελικό και να διεκδικούν το τρόπαιο.

Αυτή η «κολώνια» κράταγε συγκεκριμένα από το 2012 μέχρι το 2021, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί αυτό το διάστημα σε τελικό τρεις φορές. Αρχικά το 2012, όταν οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει 5-2, το 2014 με το 2-0 των Βαυαρών στην παράταση και δύο χρόνια μετά με το 4-3 της Μπάγερν στα πέναλτι.

Τελευταία φορά που δεν υπήρχε καμία εκ των δύο ομάδων στον τελικό του θεσμού ήταν το 2011, όταν είχε έρθει αντιμέτωπη η Σάλκε με την Ντούισμπουργκ (5-0).

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος η Μπάγερν αποκλείστηκε από τη φάση των «32», γνωρίζοντας την συντριβή από την Γκλάντμπαχ με το εξωπραγματικό 5-0.