Δύο ακόμα γυναίκες , που νόσησαν με σκλήρυνση κατά πλάκας και έπεσαν και οι ίδιες θύματα του κατηγορούμενου ψευτογιατρού κατέθεσαν σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Και οι δύο γυναίκες, όπως κατέθεσαν, γνώρισαν τον κατηγορούμενο σε μοναστήρι του Πηλίου, όπου τους εμφανίστηκε ως διάσημος γιατρός.

Όπως κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας, είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2011 και με ενέσιμη αγωγή δεν είχε παρουσιάσει υποτροπές. Μετά τις «θεραπείες» που της έδωσε ο κατηγορούμενος η ασθενής έχει αποκτήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κλαίγοντας είπε στο δικαστήριο:

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε θα ήμουν όπως παλιά.
Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό….»

«Θεράπευσε» μοναχή από τον καρκίνο

Όπως είπε, το 2016 κατά την επίσκεψή της σε ένα μοναστήρι στο Πήλιο, έμαθε από μια γερόντισσα ότι ένας γιατρός επισκέπτεται τη Μονή και είχε θεραπεύσει μια μοναχή από καρκίνο και πως μπορεί να θεραπεύσει και τη δική της ασθένεια.

Έκαναν ουρές στο μοναστήρι για να τον επισκεφθούν

Άλλη μάρτυρας η οποία επίσης είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατέθεσε πως γνώρισε και αυτή το κατηγορούμενο στο μοναστήρι. «Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε συνολικά 30 χιλιάδες ευρώ στον «ψευτογιατρό» και πως μια φορά του έδωσε χρήματα σε φάκελο σε γραφείο ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας. Είπε στο δικαστήριο ότι δεν ένιωσε να χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της, όμως σε πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει παρουσιάσει έναν όγκο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.