Μια σταγόνα από κόκκινο κρασί έπεσε πάνω στο μπλε Haute Couture φόρεμα με την υπογραφή Julien Fournie της απρόσεκτης Εσθήρ. Σκέφθηκα ότι στο πιο ακριβό spot των Γαλλικών Αλπεων μπορείς να κάνεις κάποια «πράγματα», αν βέβαια τηρείς αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Μια συγκέντρωση φίλων σε ένα σαλέ ή στο μπαρ του Cheval Blanc, ίσως κάποια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον χώρο των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας, της κλιματικής αλλαγής, τις προόδους της επιστήμης σε σχέση με την Covid-19.

Η Εσθήρ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel στο Παρίσι για τα fashion shows της υψηλής ραπτικής.

Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, ο οποίος συνήθιζε εκείνες τις «θορυβώδεις» (πριν από τρία χρόνια) ημέρες και νύχτες να βρίσκεται στην Πόλη του Φωτός, απολαμβάνοντας συλλεκτικά ουίσκι στο bar που φέρει το όνομα του νομπελίστα Ερνεστ Χέμινγκγουεϊ στο ισόγειο του The Ritz, λέει ότι κάποια shows θα γίνουν live (με λίγο κόσμο) και κάποια διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας τους καλύτερους της αγοράς.

Κάποιες άλλες φίλες του τον ειδοποίησαν ότι αντί για το Παρίσι, επέλεξαν να επισκεφθούν το αστραφτερό Ντουμπάι που δεν… καταλαβαίνει και πολλά από τους μεγάλους κινδύνους μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Υπάρχουν έλληνες ισχυροί του χρήματος οι οποίοι περνούν πλέον αρκετό μέρος του χρόνου στο Ντουμπάι. Κάνοντας business, γνωριμίες, «στριφογυρίζοντας» σε υπέρλαμπρα Mall, στα σαλόνια του Four Seasons και στα τραπέζια του Nammos Dubai.