Εύκολη πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στον τρίτο γύρο του Australian Open, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί 2-0 σετ (6-1, 6-4) της Τσίνγουεν Ζενγκ.

Μιάμιση ώρα χρειάστηκε η Σάκκαρη για να φτάσει στη νίκη, με την αντίπαλό της να εμφανίζεται ανταγωνιστική μονάχα στο δεύτερο σετ.

Η πρωταθλήτριά μας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ζενγκ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Πλέον, η Σάκκαρη στρέφει την προσοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Κουντερμέτοβα (επικράτησε της Ρουμάνας Ελενα Γκαμπριέλα Ρους με 2-0 σετ).

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική. Το 6-1 είναι ενδεικτικό του τι συνέβη. Το πρώτο game κράτησε 8 ολόκληρα λεπτά και ήταν το μόνο που έχασε η Σάκκαρη. Στη συνέχεια όμως ήταν σαρωτική! Έκανε το 6/6 και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για τη νίκη-πρόκριση!

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η Ζενγκ έκανε αισθητή την παρουσία της και κατάφερε να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα δύο σετ η Ζενγκ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενός προβλήματος στο αριστερό πέλμα. Μετά από αυτό εμφανίστηκε μεταμορφωμένη. Το πρώτο game μπορεί να το πήρε εύκολα η Σάκκαρη, ενώ μάλιστα έκανε και break και ξανακράτησε το σερβίς της στη συνέχεια για το 3-0! Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν όπως την αναμέναμε.

Η Σάκκαρη το έφτασε στο 5-2, αλλά η Ζενγκ πίεσε, μείωσε σε 5-4 με break και απείλησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με ισοφάριση! Η ποιότητα όμως «μίλησε» στο πιο κρίσιμο σημείο, με τη Σάκκαρη να παίρνει πίσω το break, να επικρατεί 6-4 στο δεύτερο σετ και να περνάει τελικά στον 3ο γύρο του Australian Open.