Το πρώτο… πιάτο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένο για σήμερα. Οι έξι από τις οχτώ ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό ρίχνονται στη μάχη, με την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό (15:00, COSMOTE SPORT 2 HD) να ανοίγει την αυλαία.

Μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνουν στο Αγρίνιο, στοχεύοντας στη νίκη που θα τον φέρει σε θέση… οδηγού. Παίκτες όπως οι Μανωλάς, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βατσλίκ, Μασούρας και Ρέαμπτσιουκ δεν βρίσκονται στην αποστολή, με τα κουκιά να είναι μετρημένα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, αναμένεται να πάρουν την ευκαιρία τους κόντρα στον Παναιτωλικό.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Μπα, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Παπασταθόπουλος, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Μαυρουδής, Ξενιτίδης, Φαντιγκά, Λοβέρα, Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός… κυπέλλου και ο Λεβαδειακός | to10.gr

Τη… σκυτάλη παίρνει ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φιλοξενεί στη Λεωφόρο την Αναγέννηση Καρδίτσας (17:00, COSMOTE SPORT 3 HD).

Οι «πράσινοι» θέλουν να δείξουν εξ αρχής ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, αναζητώντας σκορ πρόκρισης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναμένεται πάντως να προχωρήσει σε rotation όσον αφορά το αρχικό σχήμα και να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, ενώ πιθανότατα θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Καρλίτος.

Αναλυτικά η αποστολή των «πρασίνων»: Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Παναθηναϊκός – Η αποστολή για το ματς με την Αναγέννηση | to10.gr

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (19:00 COSMOTE SPORT 1 HD). Οι δυο Δικέφαλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Θεσσαλονίκη σε μια αρκετά αμφίρροπη μάχη.

Η Ένωση θα παραταχθεί… μισή, με τον Αργύρη Γιαννίκη να αντιμετωπίζει πολλά και διάφορα προβλήματα. Βουνό τα προβλήματα για τον Έλληνα τεχνικό, που δε θα έχει στη διάθεσή τους, τους Αραούχο, Άμραμπατ, Σάκχοφ, Βράνιες, Τάνκοβιτς και Στάνκοβιτς.

Στην κιτρινόμαυρη αποστολή βρίσκονται οι Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μιτάι, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Γέβτιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Κοσίδης, Γιούσης».

Από την άλλη, στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Για τον ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τσόλακ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην ανακοινώνει αποστολή.