Δεν περιμένεις ένα ματς με αντίπαλο από χαμηλότερη κατηγορία για να καταλάβεις πως ο φετινός Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο. Είναι η εικόνα που βγάζει το σύνολο του Γιοβάνοβιτς στο γήπεδο εδώ και πολύ καιρό. Είναι οι αρχές που έχει δώσει ο Σέρβος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τα ματς. Σε τέτοια ματς όπως το σημερινό απλά έρχεται η επιβεβαίωση πως οι «πράσινοι» αρχίζουν να θυμίζουν την ομάδα του παρελθόντος. Εκείνη που δεν άφηνε περιθώρια στους «μικρούς» έστω και να σκεφτούν ότι μπορούν να τα βάλουν μαζί του.

Αυτό μαρτυρά το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι «πράσινοι» είχαν μια καλή κλήρωση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Αλλά είχαν καλές κληρώσεις και στο παρελθόν. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε μεν αλλαγές, πλην όμως κράτησε στην ομάδα του κάποιες «σταθερές».

Όπως την τριάδα στη μεσαία του γραμμή. Ξεκίνησε τους Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες κι ας προέρχονταν από ένα ντέρμπι. Ξεκίνησε τον Αϊτόρ μεσοεπιθετικά, στηριζόμενος στην ποιότητά του. Έβαλε τον «φρέσκο» Βιτάλ, που του έδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό ότι επανέρχεται σε υψηλά στάνταρ. Και τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης τον πιο αξιόπιστο σκόρερ του, τον Καρλίτος.

Οι τρεις τελευταίοι ήταν που… καθάρισαν το ματς και την πρόκριση σε διάστημα 42 λεπτών. Δύο ασίστ και ένα γκολ ο Αϊτόρ. Δύο γκολ ο Βιτάλ. Ένα υπέροχο γκολ ο Καρλίτος. Τα όνειρα της Αναγέννησης κράτησαν έξι λεπτά, όσο δηλαδή χρειάστηκαν οι «πράσινοι» για να διασπάσουν την άμυνά της.

Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε γκολ και θέαμα στο κοινό του, ο Γιοβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία για να δοκιμάσει έως και τον Κώτσιρα σαν εξτρέμ για 15 λεπτά, η πρόκριση ήρθε όπως ακριβώς ήθελε ο Σέρβος, δηλαδή από το πρώτο ματς.

Και το Κύπελλο παραμένει ένας μεγάλος στόχος για τους «πράσινους». Και κυρίως; Ένας πολύ εφικτός στόχος βάσει της καταπληκτικής ποδοσφαιρικής εικόνας που εξακολουθούν να δείχνουν σε κάθε τους παιχνίδι.