Νέα κατάθεση καλείται να δώσει την ερχόμενη Παρασκευή η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, τόνισε ότι η κοπέλα θα μιλήσει παρουσία ψυχολόγου, για να μπορεί να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί η κατάθεσή της.

Ο κ. Ζιώγας αναφέρθηκε επίσης στην ιατροδικαστική εξέταση, η οποία όπως είπε έγινε την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, και δείχνει ότι στους μηρούς της υπάρχουν εκχυμώσεις. “Υπάρχουν σημάδια από βία, γιατί όπως ισχυρίστηκε, αφού δεν αντιλαμβανόταν τι γινόταν, δεν είχε τη δυνατότητα να προβάλει αντίσταση” είπε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά στην τοξικολογική εξέταση τόνισε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης. Σημείωσε δε ότι η κατηγορία είναι βιασμός, αλλά ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την τοξικολογική εξέταση, ίσως αλλάξει.

Η ιατροδικαστική εξέταση

«Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

Όπως λέει ο κ. Ζιώγας, ο ίδιος έχει δεχτεί δύο τηλεφωνήματα από γυναίκες που φαίνεται να κακοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο. «Κάνουμε έκκληση αν έχουν υποστεί το ίδιο, να βγουν και να καταγγείλουν. Οι προσπάθειές μου συνεχίζονται ώστε οι κυρίες αυτές να έρθουν στις Αρχές, να τις εμπιστευθούν για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Για τα περί κυκλώματος μαστροπείας, είπε ότι με τις καταγγελίες που έγιναν, δόθηκε η δυνατότητα σε άλλες παθούσες να μιλήσουν για σύγχρονα ή παλαιότερα περιστατικά, βοηθώντας τις Αρχές να εντοπίσουν αν υπάρχει ή όχι κύκλωμα.

Ίσως ταυτοποιηθεί και δεύτερο πρόσωπο

Επανέλαβε ότι η 24χρονη αναφέρει τρία άτομα στην καταγγελία της, δεν έχει κάνει επώνυμες καταγγελίες, ενώ έχει αναγνωρίσει τον έναν. “Με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο μυαλό της ίσως ταυτοποιηθεί και άλλο πρόσωπο” πρόσθεσε.

«Δεσμεύτηκα ότι θα προσκομίσω τις τηλεφωνικές κλήσεις που έχει το κινητό της καθώς και το περιχεόμενο των μηνυμάτων που την καλούν να επιστρέψει στο πάρτι», σημείωσε ακόμα ο κ. Ζιώγας.